avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu medical
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu medical

Buna ziua.

In data de 17 iunie(vinerea trecuta) am avut o interventie chirurgicala minora la un spital din Timisoara. Nu am stat in spital,in schimb mi s-a facut internare,urmand ca astazi,marti, 21 iunie sa mi se faca externarea si sa mi se dea concediu medical pana vineri, 24 iunie. Dupa multe ore de asteptare la externari,am primit in sfarsit externarea si concediul,dar lipseste parafa sefului de sectie. Doamnele de la biroul de externari au observat dar au spus ca nu e necesar. Dar eu din cate am citit pe net, acea parafa e chiar necesara pt plata concediului medical. Ma puteti ajuta cu o lamurite? Pot sa il predau asa,sau iar sunt pusa pe drumuri?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters391349 , utilizator 18:22, 21 Iunie 2016
Pentru cm de pana la 7 zile dupa externare si pe perioada internarii,cazul dvs ,medicul curant (cel care v-a ingrijit) va elibereaza si certificatul de cm si aplica si semnatura si parafa sa pe formularul de cm.Codul de parafă se completează, în mod obligatoriu, de către medicul care a eliberat certificatul de concediu medical.
In cazuri speciale -cm pe o perioada mai mare de pana la 21 de zile este nevoie de acordul medicului sef de sectie si implicit e nevoie de semnatura si parafa acestuia obligatoriu!
Pe formular exista intr-adevar aceasta rubrica ,dar in opinia mea avand in vedere cele precizate mai inainte nu ar fi o problema care sa duca la refuzul de plata in cazul certificatului dvs
Ca sa fiti mai sigura insa,e indicat sa existe completate toate rubrucile de pe formular !
Ultima modificare: Marți, 21 Iunie 2016
ContSters391349, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Data acordare concediu medical ioana07 ioana07 Certificatul de concediu medical se acorda de catre medicul curant la externare.Data acordarii este aceeasi cu data externarii.Dar daca din diverse motive data ... (vezi toată discuția)
Modul de completare a certificatului de concediu medical fabicolt fabicolt mod de completare la externare.Un angajat are concediu medical acordat la data de 23 ale lunii cu incepere din 11-24 pe linia de ambulatoriu si pe linia de ... (vezi toată discuția)
Acordare concediu medical carmen bodeanu carmen bodeanu Buna ziua! Fratele meu,a efectuat o interventie chirurgicala(infectie la hemoroizi)in BUC la Sanador;a obtinut un CM de 2 sapt ,pe care l-a dus institutiei ... (vezi toată discuția)