avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Acordare concediu medical
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Acordare concediu medical

Buna ziua!
Fratele meu,a efectuat o interventie chirurgicala(infectie la hemoroizi)in BUC la Sanador;a obtinut un CM de 2 sapt ,pe care l-a dus institutiei unde lucreaza;s-a prezentat la medicul de familie pentru prelungire,(intr-o comuna din jud Giugiu,unde domiciliaza)dar medicul de fam.i-a spus ca nu-i poate da nimic(are scrisoare medicala la externare,si nu a mai avut nici un CM in ultimul an),sa se prezinte la spital la Giurgiu,unde ar fi fost bine sa fi avut o copie a CM);de ce?medicul de fam nu are dreptul sa dea cele 7 zile de CM,pentru ca operatia a fost facuta intr-o unit particulara(nu cred ca Sanadorul,nu are contract cu Casa de asig)si de ce" ERA BUNA O COPIE A C.M";nu se vede clar incadrarea poate la urgentă sau ce-o trebui,din scrisoarea medicala?
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 12:28, 27 Februarie 2014
Medicul de familie trebuie sa elibereze certificatul medical pentru 7 zile, in continuarea celui eliberat de la clinica.
Prezentati-i prevederile legale de mai jos, pe care ar trebui sa le cunoasca:

Normele de aplicare a OUG nr. 158/2005:
ART. 30
(1) Certificatele de concediu medical pentru durata internãrii se acordã de medicul curant din spital care a îngrijit şi externat pacientul.
(2) În situaţia în care durata internãrii cuprinde perioade din douã sau mai multe luni calendaristice, medicul curant va acorda lunar certificatul de concediu medical.
(3) La externarea din spital se poate acorda un concediu medical de la 1 la 7 zile calendaristice, iar în cazuri speciale, cu aprobarea medicului-şef de secţie, pânã la maximum 21 de zile calendaristice.
(4) Dupã expirarea concediului medical acordat la ieşirea din spital, în cazul în care starea sãnãtãţii pacientului nu permite reluarea activitãţii, medicul de familie, pe baza scrisorii medicale eliberate de medicul curant din spital, poate prelungi concediul medical cu maximum 7 zile calendaristice pentru aceeaşi afecţiune, urmând ca, în cazul menţinerii incapacitãţii temporare de muncã, sã trimitã pacientul la medicul din ambulatoriul de specialitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical lupi69 lupi69 Buna seara,am fost operat (interventie chirurgicala principala E00706-REZECTIA SUBMUCOASA DE CORNETE NAZALE,BILATERAL) am primit 5 zile concediu medical pe ... (vezi toată discuția)
Am cerut de la medicul de familie concediu medical în continuarea celui primit la ieșirea din spital, dar m-a refuzat. la cine să apelez în continuare pentru a beneficia de concediu medical? Florean Elena Florean Elena Buna dimineata, acum 2saptamani am fost operata, si la iesirea din spital mi - au fost acordate, 21de zile de concediu medical. Am intrebat medicul de familie ... (vezi toată discuția)
Acordare concediu medical dupa externare adusca adusca Am fost operata pe data de 30 ian. La externare medicul din spital mi-a acordat CM de 21 zile. Intrucat starea de sanatate si conditiile de munca de la ... (vezi toată discuția)