avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Refinantare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Refinantare

Am facut o refinantare la o banca din Bucuresti. Cand am semnat contractul mi s-a explicat ca trebuie sa aduc adresele de inchidere de la cealalta banca unde am inchis conturile. Cand am semnat am intrebat ce se intampla daca vine data scadenta a ratei pana primesc eu adresele. Reprezentantul bancii mi-a spus ca nu este nici o problema, banii de rata se vor lua din suma ramasa in cont. Cand a venit data scadenta a ratei primesc telefon din centrala sa imi achit rata ca banii mei sunt blocati. Am dus o adresa din cele 2 pentru ca cea la cardul de credit mai dureaza. De cand astept a 2-a adresa de inchidere tot primesc telefoane de la banca unde am facut refinantarea sa imi spuna sa platesc rata sau sa duc adresa ca imi inchid contul si isi vor banii inapoi. Pot sa fac ceva in aceasta situatie ? Mai ales avand in vedere faptul ca am fost mintit cand am semnat si mi s-au dat informatii false in ce priveste rata si suma ramasa in cont.
Cel mai recent răspuns: Lionel19999 , utilizator 23:49, 22 Septembrie 2022
Probabil este prevazut undeva in contract ca sumele in plus se vor pune la dispozitia clientului o data cu refinantarea creditelor/cardurilor in curs de refinantare. Ori pana nu aveti dovada inchiderii lor efective, nu aveti cum sa beneficiati de acei bani.

Banca procedeaza intotdeauna asa pentru a se asigura de destinatia creditului. Altfel, dumneavoastra aveti evident posibilitatea sa nu mai inchideti acel credit/card pe care il refinantati, si sa nu respectati astfel destinatia creditului contractat.

In concluzie, nimic in afara de a plati rata sau a duce dovada inchiderii. Oricum, rata ar trebui sa fie calculata exclusiv la sumele trimise pentru refinantari, in mod normal.
Puteti fi mai explicit va rog ? " In concluzie, nimic in afara de a plati rata sau a duce dovada inchiderii. Oricum, rata ar trebui sa fie calculata exclusiv la sumele trimise pentru refinantari, in mod normal. "
Sigur!

- nu puteti face nimic, din moment ce ati semnat acel contract si ati demarat procedurile
- rata pe care o platiti la creditul pe care il aveti, in acest moment, este sau ar trebui sa fie calculata ca si principal+dobanda exclusiv pentru sumele care s-au trimis la refinantare. Adica pana nu duceti adresa de refinantare, nu ar trebui sa aveti nimic de plata (nici principal nici dobanda) pentru sumele care ar urma sa le primiti in plus dupa finalizarea refinantarii
Buna ziua !
Am facut o refinantare la o banca unde am si rata la prima casa ,dar nu am mai adus dovada de stingere a datoriei ,banii fiind cheltuiti pe renovarea apartamentului .Intrebare:Banca ma poate executa silit daca nu am facut dovada refinantarii creditului ,mentionez ca sunt cu toate ratele la zi .Adresez aceasta intrebare pt ca dma directoare mi a dat o luna la dispozitie sa aduc dovada iar daca nu o fac banca ma poate executa silit adica (contract cu scadenta anticipata ).
Eu i am explicat ca ratele vor fi platite ca si pana acum ,la timp .
Va mutumesc anticipat pt raspuns.
Cristian Robert .. te salut,cum a fost pana la urma?ai avut probleme? cam in aceeasi situatie sunt si eu acum,la otp.
Ultima modificare: Joi, 22 Septembrie 2022
Lionel19999, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Încuviinteazã executarea silitã ~ cum o opresc/aflu mai multe detalii ?!? ingerul_danutz ingerul_danutz Buna ziua, Astazi am aflat ca pe site-ul portal.just.ro ca apare 1 dosar cu numele meu la Debitor, iar Creditor o societate IFN de la care am avut luat un ... (vezi toată discuția)
Accidental in biroul de credit Vigilante Vigilante Buna ziua, In 2005 am facut in credit la banca Unicredit de vreo 1500 de euro. Am paltit ratele lunar la timp intotdeauna far intarzieri. In 2006, am ... (vezi toată discuția)
Va rog comcris comcris va multumesc dar as vrea sa precizez ca am facut un imprut la raiffeisen bank in euro si apoi am facut refinantare in lei la alta banca ptr achitarea ... (vezi toată discuția)