avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 350 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Folosirea ordonantei presedentiala pentru a suspenda ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Folosirea ordonantei presedentiala pentru a suspenda punerea in aplicare a unei decizii administrative abuzive

In situatia unui contestatii pe contencios administrativ, impotriva unei decizii administrative luata in mod abuziv, fara respectarea unei proceduri legale, vizand desfiintarea unui compartiment dintr-o institutie publica, cum poate fi folosita ordonanta presedentiala pentru a suspenda punerea in aplicare a unei astfel de decizii care se poate concretiza fie prin transferarea unor angajati in alte posturi , fie prin concedierea lor (neacceptarea posturilor oferite, daca se vor oferi, inseamna concedierea lor). In ce conditii poate fi ceruta aceasta ordonanta presedentiala?
Adoptarea unei decizii de reorganizare administrativa a unei institutii publice presupune parcurgerea unei proceduri legale care implica si obtinerea avizului ANFP, care din cate stiu este o formalitate. Care ar fi totusi cerintele legale minime pe care ar trebui sa le indeplineasca adoptarea unei astfel de decizii de reorganizare administrativa? Existenta unui audit extern sau intern asupra activitatii institutiei, o analiza tehnica realizata cu compartimentele tehnice implicate, inclusiv cu personalul vizat de o astfel de reorganizare. Este legal ca o astfel de decizie sa se ia fara consultarea atat a compartimentelor vizate cat si a altor responsabili din cadrul institutiei. Auditul extern/intern nu sunt necesare?

Alte discuții în legătură

Utilizarea ordonantei presedentiala in suspendarea unei decizii administrative contestata addi68 addi68 In situatia unui contestatii pe contencios administrativ, impotriva unei decizii administrative luata in mod abuziv, fara respectarea unei proceduri legale, ... (vezi toată discuția)
Functie de conducere- reorganizare institutie andre_1996 andre_1996 In anul 2008 am ocupat prin concurs functia publica de conducere de director executiv. In septembrie 2008 noul primar ales a propus spre avizare la ANFP o noua ... (vezi toată discuția)
Concedieri turdeanu turdeanu Buna ziua Va rog sa ma ajutati sa inteleg mai bine urmatorea situatie: Eu sunt functionar public la o primarie, si sunt vizat pentru concediere, pe motiv de ... (vezi toată discuția)