buna ziua.poate anunta politia despre savarsirea unui accident rutier(in cazul de fata o usoara acrosare)si o alta persoana in afara celor implicati(soferii)?multumesc
Situatia e urmatoarea:locuiesc pe o fundatura,in zona cu latimea cea mai mare avand 4,2m.La mersul cu spatele,seara inainte sa se aprinda iluminatul stradal,sotia a acrosat masina unui vecin,care era parcata pe drumul respectiv.De buna cuviinta a mers si a anuntat proprietarul urmand ca a doua zi sa evaluam situatia.A doua zi am convenit sa ii reparam masina rugandu-l sa nu mai continue sa parcheze in zona fiind ilegal si anurmal sa blocheze circulatia pe o stada si asa ingusta,moment in care a ridicat mai multe pretentii legate de faptul ca i-am avariat masina.In acel moment am intrerupt discutia si i-am comunicat ca merg la politie pentru rezolvarea diferendului.Sotia a ramas acasa cu cei doi copii(unul de 15 luni,celalalt de 3 ani,iar eu am mers la politie unde am comunicat cele intamplate.In aproximativ 30 min s-a prezentat un agent la fata locului,a constatat avariile si mi-a sugerat (persoana pagubita nu a asteptat venirea politiei)sa intocmim acte de constatare amiabila.Dupa amiaza,sotia a discutat cu vecinul respectiv si au cazut de comun acord,verbal,sa intocmim respectiva documentatie.Acest lucru nu s-a mai intamplat pentru ca a doua zi de dimineata(duminica 6 dec)cand il asteptam pe mosu ne-am trezit la usa cu politia care ne invita la sediu pentru a clarifica situatia.Sotiei i-a fost suspendat dreptul de a conduce 30 de zile iar vecinul respectiv,spre surprinderea sa,amendat pentru parcare intr-un loc nepermis.Ne-am adresat instantei invocand faptul ca accidentul a fost sesizat in timp legal,agentul neconsemnand niciunde vizita in urma sesizarii mele.
Litigiu cu ratb
koloman
La data de 20.01.2009 am fost implicat intrun accident rutier minor , urmat cu fuga de la locul accidentului de catre autor. Eu mam prezentat la politie si am ... (vezi toată discuția)
Accident rutier
valentinnacu
Buna seara.Am o nelamurire daca ma puteti ajuta, va rog: Ma deplasam pe strada X (asta insemnand in parcare) pentru a-mi parca masina, in loc amenajat parcarii ... (vezi toată discuția)