La data de 20.01.2009 am fost implicat intrun accident rutier minor , urmat cu fuga de la locul accidentului de catre autor. Eu mam prezentat la politie si am declarat accidentul si nr de inmatriculare al autoturismului implicat. Dupa cateva saptamani am fost invitat la politie la confruntare cu presupusul autor si sa vad autoturismul implicat in accident.M-am prezentat si am verificat masina respectiva si nu am vazut avari. De acum incep problemele.RATB ma dat in judecata sa platesc eu avarile la autobuz cu toaate ca nu am fost gasit eu vinovat de catre brigada de politie rutiera verdictul acestora fiind:"in urma verificarilor efectuate aspectele sesizate de catre conducatorul autobuzului nu s-au confirmat"
RATB isi sustine cazul pe faptul:
-indeplinire defectuasa a sarcinilor de servici deoarece in caz de accident trebuia sa ia declaratile de la 2 martori si sa ia corect numarul de inmatriculare de la autoturismul care la acrosat (ok daca nimeni nu vrea sa fie martor eu ce fac sechestrez calatori pana imi da cineva declaratie? si daca nu am luat numarul bine accidentul sa intamplat iarna pe intuneric cu numarul de inmatriculare partial murdar eu ce fac ,nu ma pot tine dupa cel ce fuge cu autoturismul sa-l blochez in trafic)
-va rugam a retine faptul ca in conformitate cu "instructiunea 0903" -fisa postului pentru conducatori de autobuz, soferi raspund de integritatea autobuzului incredintat, pentru pagube cauzate din vina si in legatura cu munca lor,precum si faptul ca soferi sunt gestionari de fapt. (ok pagube din vina,din raspunsul primit de la brigada de politie rutiera eu nu sunt vinovat de producerea accidentului)
Cu aceste 2 motive ei mau chemat in judecata pentru plata unui prejudiciu de 1280 ron
Va multumesc anticipat