avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare teren

unchiu meu ii revine 2 ha din titlu de proprietate a tatalui sau ( mostenire bunicu), printr o conjunctura acesta a incehiat in anul 2000 il vinde prin " chitanta de mana" unui vecin acest teren.... vecinu il stapaneste si il munceste pana in prezent.......acum am desbatut mostenirea si ...surpriza nu ii mai revine decat 1.85 ha, iar unchiul meu vrea sa mi-l vanda mie terenul prin notariat cu tot ce tine de legea 17/2014........eu ash avea cva probleme cu cei care l au cumparat prin acea "chitanta de mana" ?
Cel mai recent răspuns: ContSters344547 , utilizator 10:14, 7 Iulie 2016
Da, veti avea probleme. Cel care a cumparat cu chitanta de mana poate face o actiune in instanta prin care sa se constate ca a devenit proprietar ca efect al uzucapiunii. Si dvs. cumparati degeaba.
Eu stiu ca trebuie sa treaca 30 ani de cand il stapaneste pt a opera uzucapiunea in cazul acesta. Ori din 2000 pana acum sunt doar 16 ani.
In acest caz, dupa ce cumparati, va trebui sa faceti imediat granituire . Sa nu asteptati sa i se implineasca vecinului termenul de uzucapiune.

Dar, trebuie sa luati in calcul ca mai exista si posibilitatea ca vecinul sa solicite instantei pronuntarea unei hotarari care sa tina loc de act de vanzare-cumparare, avand la baza tocmai chitanta ... in acest caz, nu mai este oprit de termenul de 30 de ani.
daca cineva poate raspunde,referitor la problema pusa de dvs,mai este nevoie sa faceti vanzare-cumparare cu "oferta pusa la primarie" 30 zile(preemtiune) daca sunteti rude de gradul 3?din cate stiu eu,nu.
cum se face aceasta "granituire"....si ma rog dk acea persoana nu mai doreste sa recunoasca ca la vandut vecinului...dar comform ultimelor modificari acele " chiante de mana " nu mai au nici o valoare...... dk nu s a perfectat actele in timp de 6 sau 12 luni nu mai stiu exac am dreptate ?

Alte discuții în legătură

Act vanzare cumparare teren manyack manyack in anul 2001 unchiul meu a \"vandut\" dreptul de folosire \"1 ha teren arabil din mostenirea familiei ( fiind 8 frati, mostenirea nefind dezbatuta ) unui ... (vezi toată discuția)
Act " chitanta de mana" manyack manyack buna seara....in 2000 sa a incheiat o \"chitanta de mana \" ....pe o suprafata de teren ce rezulta dintr o mostenire nedesbatuta. ( mama din titlul de ... (vezi toată discuția)
Ordinul prefectului rapidist29 rapidist29 Salut sunt simionescu gabriel si sunt proprietarul unui imobil in voluntari, dobandit prin contract de vanzare cumparare, iar persoana de la care am cumparat ... (vezi toată discuția)