avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 123 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Calcul Intretinere pentru Teren fara Constructie in ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Calcul Intretinere pentru Teren fara Constructie in Complex Rezidential

Buna ziua,

Detin un teren fara constructie intr-un ansamblu rezidential din Corbeanca din anul 2007. Asociatia de proprietari mi-a calculat o intretinere lunara de 300 LEI pe luna, egala cu cea a proprietarilor cu case din complex, in ciuda faptului ca eu nu am edificat nici o constructie pe acel teren si nu locuiesc in complex. In acelasi timp, dezvoltatorul, care este proprietarul restului de loturi de teren in cadrul complexului, nu plateste aceasta taxa lunara. Este legala impunerea unei cote de intretinere de acest nivel, in aceste conditii?
Cel mai recent răspuns: CezarDUMITRIU , utilizator 18:20, 12 Iulie 2016
Atat timp cat nu exista construita o suprafata cu destinatia de locuinta,cat timp nu exista bransament utilitati,cat dv nu beneficiati de utilitatile restului locatarilor,impunerea de intretinere lunara nu are acoperire legala
Daca dv nu aveti spatiu cu destinatia de locuinta,in ce context vi s-a impus de catre asociatia de proprietari intretinere lunara ,daca dv nu detineti proprietate bun imobil,nu sunteti inregistrat in cartea de imobil ?
Multumesc mult pentru raspuns, Ynocentta!!!

Si eu am fost surprins de aceste pretentii, cu atat mai mult cu cat ani de zile n-am primit de la ei nici o factura (terenul este detinut de o societate comerciala). Nici acum nu-mi trimit facturi, ci doar niste note de calcul care n-au nici o valoare intre persoane juridice.

Stii cumva ce lege (niste referinte mai exacte la Art., paragraf mi-ar fi extrem de utile) reglementeaza modul de calcul al cotelor de intretinere pentru ansambluri de vile / case? Eu am citit ceva lege referitoare la asociatiile de proprietari (HG1588-2007 - NORME METODOLOGICE de aplicare a Legii nr 230-2007 privind Infiintarea, Organizarea si Functionarea Asociatiilor de Proprietari) dar am senzatia ca a fost scrisa mai mult cu gandul la asociatiile de proprietari din blocuri decat la cele din ansambluri rezidentiale de case / vile. Eu nici n-am reusit sa gasesc vreo prevedere referitoare la modul in care se face introducerea unui proprietar de teren / casa in lista de intretinere pentru ansambluri de vile/case.

Ei ameninta cu interzicerea accesului la utilitati pentru acest teren (desi prin contractul de vanzare-cumparare, eu am garantat acest acces) pentru ca am refuzat sa platesc (ceea ce este din nou ciudat - daca chiar aveau o baza legala pentru stabilirea acelei cote de intretinere, ar fi fost normal sa ma actioneze in judecata si sa ma execute silit pentru datorie). Senzatia mea este ca incearca doar sa sperie proprietarii de terenuri sa plateasca aceasta taxa si se pare ca in unele cazuri au avut succes, dar daca ei merg mai departe cu aceste actiuni, as vrea sa stiu baza legala cu care pot sa ma indrept impotriva lor, in contra-actiune.

Multumesc mult inca odata !!!
Ultima modificare: Marți, 12 Iulie 2016
CezarDUMITRIU, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare asociatie de proprietari de blocuri izolate cristi.c cristi.c Buna ziua, Vin cu o intrebare legata de infiintarea unei asociatii de proprietari: Suntem un cartier nou de blocuri (ansamblu rezidential), iar pentru ... (vezi toată discuția)
Intretinere zkostel zkostel am cumparat un apartament intr-un cartier rezidential dar nu m-am mutat deocamdata , dar la intretinere mi se impune sa platesc ( administratia fiind de la ... (vezi toată discuția)
Pot contesta penalitatile la intretinere? kubolens kubolens Buna seara, Locuiesc intr-un complex nou de locuinte....ca foarte multe alte astfel de ansambluri rezidentiale, ne-am trezit cu costuri foarte mari la ... (vezi toată discuția)