avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

intretinere

am cumparat un apartament intr-un cartier rezidential dar nu m-am mutat deocamdata , dar la intretinere mi se impune sa platesc ( administratia fiind de la firma constructoare) cum spun ei "mentenanta tronson 2 " in care sunt incluse salariile paznicilor,femeii de servici , sau ingrijirea unui parc ) este normal sa platesc niste servicii de care nu le benificiez?va multumesc anticipat
Ultima modificare: Marți, 30 Ianuarie 2018
zkostel, utilizator
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 11:04, 30 Ianuarie 2018
este legal: paza locuintei se plateste dupa cota de proprietate.
Curatenia tot dupa cpi.

Art. 43-HG1588/2007
Cheltuielile pe cota-parte indiviza de proprietate, in functie de suprafata utila a apartamentelor si a spatiilor cu alta destinatie decat aceea de locuinta, reprezinta cheltuielile efectuate pentru administrarea, intretinerea, repararea, exploatarea si, dupa caz, consolidarea partilor de constructii si instalatii din condominiu aflate in proprietate comuna.
Art. 44
(1)Cheltuielile pe cota-parte indiviza de proprietate reprezinta cheltuielile asociatiei cu privire la proprietatea comuna, cu privire la: fondul sau fondurile pentru lucrari de intretinere, service, reparatii si, dupa caz, de consolidare, reabilitare, eficienta energetica, modernizare la partile de constructii si instalatii aflate in si pe proprietatea comuna, astfel cum este descrisa in cartea tehnica a constructiei si in acordul de asociere: subsolul; conductele de distributie si coloanele instalatiilor de apa, canalizare, incalzire, energie electrica; casa scarii; podul; spalatoria; uscatoria; terasa; ascensorul; interfonul - partea de instalatie de pe proprietatea comuna; centrala termica proprie; crematoriul; tubulatura de evacuare a deseurilor menajere; structura de rezistenta; fatadele; acoperisul si altele asemenea, conform prevederilor din acordul de asociere; personalul angajat sau contractat al asociatiei: salarii sau remuneratii pentru administrator, contabil, casier, instalator, electrician, portar, cheltuieli pentru curatenie etc.; indemnizatii acordate membrilor asociatiei de proprietari ori persoanelor alese: presedintele, membrii comitetului executiv si ai comisiei de cenzori; prime; credite bancare; contracte sau polite de asigurari; alte servicii administrative catre proprietatea comuna.
(2)Daca facturarea serviciilor publice de utilitati este individuala, pentru consumurile de pe spatiile comune furnizorii vor incheia contracte de furnizare cu asociatia de proprietari, in conditiile stabilite de comun acord.
Art. 45
Cheltuielile pe cota-parte indiviza de proprietate se repartizeaza proportional cu cota-parte indiviza de proprietate din proprietatea comuna a fiecarui proprietar, calculata in functie de suprafetele utile ale tuturor apartamentelor si ale spatiilor cu alta destinatie decat aceea de locuinta. Cota-parte indiviza de proprietate din proprietatea comuna a fiecarui proprietar este inscrisa in acordul de asociere. Modificarile asupra cotei-parti indivize se consemneaza in acordul de asociere, conform regulii stabilite de acesta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Întreținere la bloc bobicanebunica bobicanebunica As vrea sa aflu din ce se compune calculul cotei indivize la întreținerea lunara(ce cheltuieli si cum se calculeaza).Multumesc! (vezi toată discuția)
Plata intretinere carmen_85 carmen_85 Daca proprietarul unui apartament in Bucuresti, nu locuieste de un an de zile acolo ,de ce e obligat sa plateasca intretinerea lunara ? Exista o legislatie in ... (vezi toată discuția)
Repartizare cheltuieli lydy lydy Buna ziua, Detin un ap. intrun bloc nou unde nu locuiesc, trec din cand in cand sa verific una alta. Din cate am citit am vazut ca sunt cheltuieli pe ... (vezi toată discuția)