avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1275 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie de crestere copil - incasari in timpul ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie de crestere copil - incasari in timpul concediului pentru servicii prestate inaintea lui

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati sa aflu un raspuns la nelamurirea mea. Situatie:Eu sunt angajat full time si am un PFA. Sotia este in concediu pentru ingrijire copil (a implinit 1 an in iunie). M-am decis ca de la 1 august sa intru eu in concediu si sotia sa revina la job. In perioada precedenta nasterii copilului am avut veniturile salariale si venituri substantiale din PFA.
Am inca facturi neincasate pentru servicii facturate de acum un peste 1 an si este posibil ca unele dintre aceste facturi sa fie achitate in perioada in care ar urma sa fiu in concediu. In lege este specificat clar, zic eu, ca veniturile care pot duce la suspendarea platii indemnizatiei sunt acelea pentru activitati realizate EFECTIV in perioada de concediu. Deci nu s-ar incadra, pentru ca la mine serviciile sunt efectuate inaintea concediului. Mi-e teama, insa, de interpretari. Am nevoie de o opinie autorizata. Multumesc!

La articolul 16 alineatul (3), litera c) se modifică şi va avea următorul cuprins:
c) realizează, în decursul unui an calendaristic, venituri supuse impozitului, prin desfăşurarea efectivă a unei activităţi în perioada de concediu, al căror nivel nu depăşeşte de trei ori cuantumul minim al indemnizaţiei stabilit la art. 2 alin. (2).
Ultima modificare: Luni, 11 Iulie 2016
adrianppa, utilizator

Alte discuții în legătură

Buna ziua revin cu o întrebare pt care nu înțeleg răspunsul ... Roxanna 94 Roxanna 94 Buna ziua Revin cu o întrebare pt care nu înțeleg răspunsul Am avut un job full time si unul part time perioada 1.01.2023-31.05.2023. Ulterior în ... (vezi toată discuția)
Loc de munca baietzika baietzika daca am un al doilea job ce fel de impozite platesc pentru acesta? doar cei 16% sau si cass si restul ce deja platesc pt jobul principal. daca am un joc part ... (vezi toată discuția)
Job perioada determinata claudialexe claudialexe As dori sa stiu daca se ia la calculul indeminizatiei pentru cresterea copilului si salariul de la un job unde am avut contract pe perioada determinata exact ... (vezi toată discuția)