avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Cui i se imputa un mijloc fix in urmatoarea situatie
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Cui i se imputa un mijloc fix in urmatoarea situatie

Exista un gestionar de mijloace fixe care a dat in folosinta mijl fixe muncitorilor, fara bon miscare , ele fiind adaugate in fisa personala cu obiecte de inventar a muncitorilor de catre un alt gestionar de obiecte inventar.
La predarea obiectelor de inventar si mijlocului fix catre gestionarul obiectelor inventar ,la lichidarea prin plecarea muncitorului, gestionarul de obiecte de inventar a predat mijlocul fix in magazia mijloacelor fixe , fara sa aiba semnatura gestionarului de mijl fixe.
Dupa 4 ani se constata lipsa obiectului.Cine plateste?
Va multumesc pentru lamuriri!
Cel mai recent răspuns: firsim , utilizator 16:19, 14 Iulie 2016
In opinia mea ambii gestionari pot fi trasi la raspundere. Dar in contextul in care disparitia mijlocului fix a fost constatat dupa patru ani, apare o intrebare fireasca la care trebuie sa aveti dvs. un raspuns . La inventarierea anuala, (conform legii contabilitatii , inventarierea mijloacelor fixe si a obiectelor de inventar este obligatorie si se efectueaza anual), nu a fost constatata faptic lipsa mijlocului fix? Imposibil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gestionar sau nu ? sabinna sabinna O persoana are in gestiune toate calculatoarele din societate. Acestea sunt folosite de salariati in indeplinirea sarcinilor de serviciu fiind preluate de ... (vezi toată discuția)
Nota de rebut/pv casare teiu teiu situatie: in cazul in care un container prezinta defecte majore sau se distruge ca urmare a manevrarii sau a transportarii dintr-un loc de depozitare in altul ... (vezi toată discuția)
Echipamente justice86 justice86 Buna ziua.Pe langa ordinul de deplasare ce hartie ar trebuii sa fac privind echipamentele care pleaca si se intorc la sediu?Pentru ca echipamentele sa nu ... (vezi toată discuția)