avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 230 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Echipamente
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Echipamente

Buna ziua.Pe langa ordinul de deplasare ce hartie ar trebuii sa fac privind echipamentele care pleaca si se intorc la sediu?Pentru ca echipamentele sa nu dispara as vrea sa am o hartie la mana cum ca oamenii au plecat cu echipamentele respective si s-au intors cu ele.
Cel mai recent răspuns: justice86 , utilizator 13:55, 3 Octombrie 2013
1. Daca sunt obiecte de inventar:

FIªÃ DE EVIDENŢà A MATERIALELOR DE NATURA OBIECTELOR DE INVENTAR ÎN FOLOSINŢà (Cod 14-3-9)

Ordin 3512/2008:

1. Serveşte ca document de evidenţă a materialelor de natura obiectelor de inventar, a echipamentului şi materialelor de protecţie date în folosinţa personalului, până la scoaterea lor din uz.
2. Se întocmeşte într-un exemplar, pe măsura dării în folosinţă a bunurilor, pe fiecare persoană, de către gestionarul care eliberează obiectele respective sau de către persoana desemnată să ţină evidenţa acestora.
Formularul se completează în mod diferit, în funcţie de organizarea depozitării acestora, şi anume:
- când eliberarea obiectelor se face din magazia de obiecte noi direct personalului muncitor, coloanele destinate eliberărilor se completează pe baza bonului de consum, iar coloanele destinate restituirilor, pe baza bonului de restituire;
- când eliberarea se face din magazia de exploatare, atât eliberarea, cât şi restituirea obiectelor date în folosinţa personalului se fac pe bază de semnătură direct în fişă;
- în cazul obiectelor eliberate pe bază de nomenclatoare stabilite pe funcţii, care nu se întocmesc decât după restituirea obiectelor uzate, înregistrările în fişa de evidenţă a materialelor de natura obiectelor de inventar în folosinţă se pot face, pentru simplificare, o singură dată, la eliberarea iniţială şi la restituirea definitivă a obiectelor respective.


2. Daca sunt mijloace fixe:

BON DE MIªCARE A MIJLOACELOR FIXE (Cod 14-2-3A)

Ordin 3512/2008:
1. Serveşte ca:
- document justificativ de predare-primire a mijloacelor fixe între două locuri de folosinţă ale unităţii (secţie, serviciu, brigadă, atelier, unităţi subordonate etc.);
- document de însoţire a mijloacelor fixe pe timpul transportului de la secţia sau subunitatea predătoare la cea primitoare;
- document justificativ de înregistrare în evidenţa responsabilului cu mijloacele fixe la locurile de folosinţă şi în contabilitate.

Ultima modificare: Joi, 3 Octombrie 2013
Ioan Petru Butariu, Contabil
Dar un proces verbal de custodie nu e bun?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obiecte de inventar bgeorgeta bgeorgeta cum se dau in consum obiectele de inventar? pe baza bonului de consum? (vezi toată discuția)
Inregistrare pe cheltuieli ContSters138151 ContSters138151 cum se inregistreaza pe cheltuieli la un magazin care efectueaza comert de produse nealimentare cu amanuntul, achizitia unor scaune? (vezi toată discuția)
Completare fisa mijlocului fix mayuk27 mayuk27 In fisa mijlocului fix se trec si terenurile? (vezi toată discuția)