avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Clauza neinscriere antecontract in CF
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Clauza neinscriere antecontract in CF

Buna ziua,

printr-un antecontract de vaznzare-cumparare, promitentul-vanzator renunta la dreptul de a inscrie in CF acel act.

In afara de imposibilitatea asigurarii publicitatii, considerati ca promitentul-vanzator se poate folosi de aceasta clauza sa mai vanda si altei persoane acelasi imobil?
Cel mai recent răspuns: suciu_diana , utilizator 16:50, 16 Iulie 2016
da, este o clauza in favoarea lui.
In schimb promitentul cumparator poate nota el promisiunea in CF iar promitentul vanzator va avea o surpriza cand va dori sa mai promita.:)
Nu o poate notă decat după expirarea termenului din antecontract ca un drept de ipoteca legală. Inainte n decat cu acordul vânzătorului.
Atunci nu este vorba despre "renuntare" ci de "impotrivire" din partea vanzatorului in scopul promiterii vanzarii si altor promitenti cumparatori..
cyan.....partile pot conveni sa nu noteze promisiunea in CF nu este vorba de o impotrivire ci de simpla lor conventie. este posbil si legal! Totusi asa cum am spus mai sus, la expirarea termenului conf art.908 CC promitentul cump poate sa si noteze ipoteca legala.

Alte discuții în legătură

Antecontract cu clauze abuzive? Miky0225 Miky0225 Buna seara, Doresc sa cumpar un apartament, am achitat rezervarea si ar trebui sa semnez antecontractul pentru a mi se analiza dosarul de creditare ipotecara ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare-cumparare imobil ContSters87348 ContSters87348 buna ziua! va rog sa ma sfatuiti care e cea mai buna cale de urmat la achizitionarea unui apartament, situatia concreta fiind urmatoarea: doresc sa cumpar ... (vezi toată discuția)
Autentificarea unui antecontract de vanzare-cumparare vickm vickm Este obligatoriu sa merg la notar pt autentificarea unui antecontract de vanzare-cumparare? Daca nu este obligatoriu care ar fi avantajele? Ce taxe se ... (vezi toată discuția)