avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Virarea contributiei angajatorului la CAS
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Virarea contributiei angajatorului la CAS

La ce institutie trebuie sa ma adresez pentru a afla daca la un moment dat intreprinderea la care am lucrat a virat atat contributiile retinute mie cat si pe cele datorate de sine la bugetul de stat? Ma intereseaza perioada 2000 - 2011.
Buna seara,
La ITM cu o cerere.
-Pentru anul 2011la Administratia Financiara solicitati Declaratia 112DECLARAŢIA PRIVIND OBLIGAŢIILE DE PLATĂ A CONTRIBUŢIILOR SOCIALE, IMPOZITULUI PE VENIT ŞI EVIDENŢA NOMINALĂ A PERSOANELOR ASIGURATE pe care angajatorul are obligatia sa o depuna lunar si din care rezulta informatiile care va intereseaza.

-Pentru perioada anterioara anului 2011(2000-2010)ar trebui sa solicitati datele de la Casa de Pensii(datele referitoare la CAS) Casa de Sanatate( CASS) AJOFM(contributie somaj),Admistratia Financiara(impozit /salarii),pentru ca viramentele pt creantele fiscale nu se faceau centralizat decat incepand cu ianuarie 2011

Normal ca ITM nu poate avea o astfel de atributie care priveste colectarea si evidenta creantelor fiscale ... :)
Ultima modificare: Miercuri, 27 Iulie 2016
ContSters391349, utilizator
ITM-ul nu are competenta si nici nu a colectat vreodata contributiile sociale.
In d112 sunt evidentiate creantele, atat ale angajatorului cat si ale angajatului.
Pe mine ma intereseaza daca aceste creante au fost achitate. Ma intereseaza acest lucru deoarece am lucrat la o regie autonoma care s-a desfiintat si despre care un fost salariat acum pensiona,r a spus ca aceasta societatea nu si-a achitat contributiile la buget timp de 11 ani, fapt ce m-ar afecta foarte tare in momentul pensionarii.
Vedeti la cine a incasat banii pe contributie ....adica Casa de Pensii pentru perioada 2000 - 2011.

In contabilitatea acestei institutii, trebuie sa existe o fisa sintetica a fostului dvs angajator.

Alte discuții în legătură

Ani lipsa la vechime in cartea de munca luciapatricia luciapatricia Buna ziua Am lucrat in perioada 2006-2010 intr-o firma..M-am reintors din anul 2012 luna iunie,si avand nevoie de niste documente ,am scos stagiul de ... (vezi toată discuția)
Exista posibilitatea ca angajatorul sa opereze in carnetul de munca dar cas sa nu fie platita catre stat? ciprianSTOICA ciprianSTOICA exista posibilitatea ca in cartea de munca sa fie operat de catre angajator dar CAS sa nu fie platit catre stat?cum pot verifica?MULTUMESC (vezi toată discuția)
Perioade in care angajatorul nu a platit cas albudidi albudidi Va rog sa-mi spuneti daca perioada (7 luni in cursul a 2 ani) in care angajatorul nu a platit CAS datorat la stat este considerata vechime in munca si daca ... (vezi toată discuția)