avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Salariu Presedinte de bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Salariu Presedinte de bloc

Buna ziua,
Am o nelamurire cu privire la salariul Presedintei de bloc si anume cine poate decide modificarea/marirea salariului Adunarea Generala sau Comitetul Executiv?
Tocmai am aflat ca Presedinta de bloc si-a marit salariul in 2015 in sedinta Comitetului Executiv fara ca noi proprietarii sa cunoastem acest aspect.
Cel mai recent răspuns: asa123 , utilizator 08:06, 2 August 2016
Analizati dispozitia in vigoare HG nr 1588/2007
Art. 17. - (1) Comitetul executiv al asociaţiei de proprietari are următoarele atribuţii:
g) pentru realizarea scopului şi a activităţilor asociaţiei de proprietari, angajează şi demite personalul necesar, încheie şi reziliază contracte cu persoane fizice/juridice;
presedintele nu are salariu, are indemnizatie.
Din acest motiv doar adunarea generala poate hotari asupra cuantumului indemnizatiei.
A nu se face confuzie cu un salariu pentru ingrijitor, sa zicem, unde comitetul poate negocia o alta suma.
Ca informatia sa fie mai corecta, trebuie sa va informaz ca in AG se aproba un buget de venituri si cheltuieli printre care si „anvelopa salariala”. Cine intocmeste BVC-ul ? Comitetul executiv - deci dumnealui presedintele „era” si el pe-acolo....
Cu alte cuvinte, daca anvelopa salariala + indemnizatiile celorlalti permite, intr-o sedinta a com. ex. se discuta si se decide marirea indemnizatiei si se intocmeste un act aditional la contractul de mandat prin care se mareste indemnizatia presedintelui.

Acum ce sa zic, @lizica, ori nu stie, ori nu vrea sa ne spuna ca dumnealui presedintelui i s-a marit atributiunile din fisa postului pentru ca, mai face niste verificari in plus, mai tzine locul administratorului cateodata, face cafeaua cenzorului - ceva- ceva tot a motivat el in sedinta com ex.

Asadar, daca chiar doriti sa fiti informati (oricum informarea trebuia sa o faca public, la avizier), mergeti la asociatie si solicitati informatii - care au fost ratiunea, etc.

Succes!
Ultima modificare: Vineri, 29 Iulie 2016
Adam Grecu, utilizator
Marirea salariul d-nei Presedinte a fost respins de Adunarea Generala din 2013 cand aceasta incerca sa ne convinga ca ,,merita mai mult ".
In 2015 in sedinta Comitetului Executiv s-a hotarat sa se incheie un contract de munca pentru aceasta cu asociatia de proprietari si sa se mareasca salariul.
La avizier nu se afiseaza niciodata P.V ale sedintelor nici macar o transparenta cu privire la ce platim. Mai mult in 19 ani au avut loc doar 2 Adunari Generale, fapt ce-i permite acesteia ca toate deciziile/hotararile sunt luate strict in cadrul sedintelor de Comitet Executiv..
Intre Asociatie si d-na Presedinta s-a incheiat contract de munca si are salariu nu indemnizatie.

Alte discuții în legătură

Care sunt angajatii asociatiei de propietari? maria_carmen maria_carmen In comitetul de conducere a unei asociatii de propietari (presedinte, vicepresedinte, cenzori, membri) cine este platit si cum se calculeaza salariul ... (vezi toată discuția)
Membrii comitetului executiv ivladutoiu ivladutoiu 1. sotia/sotul care nu sunt titulari de contract vanzare-cumparare trebuie trecuti in Actul constitutiv anexa la statut, respectiv acordul de asociere? 2. ... (vezi toată discuția)
Presedintele asociatiei de proprietari roxana moldovan roxana moldovan Este obligatoriu ca presedintele asociatiei de proprietari sa fie proprietar in imobilul care face obiectul asociatiei? Daca da, care este temeiul legal? (vezi toată discuția)