avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Compensare concediu odihna neefectuat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Compensare concediu odihna neefectuat

Buna ziua,
Concediul de odihna neefectuat, in cazul angajatului care urmeaza sa intre in concediul de crestere a copilului se poate plati?
Ma gandesc ca este in acord cu urmatoarele “Art. 146 . Efectuarea si compensarea concediului de odihna, alin (2) “In cazul in care salariatul, din motive justificate, nu poate efectua, integral sau partial, concediul de odihna anual la care avea dreptul in anul calendaristic respectiv, cu acordul persoanei in cauza, angajatorul este obligat sa acorde concediul de odihna neefectuat intr-o perioada de 18 luni incepand cu anul urmator celui in care s-a nascut dreptul la concediul de odihna anual”, dar pe de alta parte nu prea corespunde cu alin. (3) “Compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat este permisa numai in cazul incetarii contractului individual de munca.”
Ce spuneti? Cum ati rezolvat speta aceasta?
Multumesc.
O zi buna.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:28, 23 Octombrie 2019
CO nu se poate compensa pentru motivul ca salariatul intra in CCC.... in schimb, el se poate reprograma a fi efectuat la revenirea din CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu legal neefectuat martin77 martin77 Daca nu efectuez tot concediul legal in acest an si in ianuarie anul viitor nasc, pot sa recuperez aceste zile dupa ce ma intorc din concediu ingrijire ... (vezi toată discuția)
Plata concediu de odihna SilviAna90 SilviAna90 Buna ziua, De cateva zile am intrat in cele 126 zile de concediu prenatal + postnatal, mentionez k pana sa intru, am fost in concediu medical (sarcina cu ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna croberta croberta Daca un salariat nu a efectuat inca tot co de anul trecut, poate sa.l ma ia acum, in 2015 ? Se poate compensa in bani? (vezi toată discuția)