avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Nerespectare program vizita minor si conditii abuzive
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nerespectare program vizita minor si conditii abuzive

Buna ziua,

Ma confrunt cu urmatoarea situatie si va rog sa ma ajutati cu un sfat:
- am program de vizita minor stabilit prin conventie la notar astfel: primul si al treilea weekend, de vineri ora 18 pana duminica ora 18 si 2 saptamani neconsecutive in vacanta de vara, custodie comuna, copilul avand domiciliul la mama (copilul are 4 ani).
Am anuntat mama copilului ca vreau sa-l iau 1 saptamana in vacanta de vara iar ea a spus ca imi da copilul doar daca o sun in fiecare zi si vede si copilul 1 data in aceasta saptamana. I-am precizat ca voi ramane cu copilul in Bucuresti (probabil daca plecam undeva cu el nu mai avea pretentiile acestea). Cele 2 saptamani neconsecutive in vacanta de vara sunt precizate in conventie fara sa fie mentionata nicio alta conditie pentru respectarea acestora. Am fost de acord sa vorbeasca cu copilul la tel cel putin 1 data in tot timpul asta, dar nu in fiecare zi si asta deoarece atunci cand copilul este la mine, mama copilului ma terorizeaza cu telefoane, la care dc nu raspund, ma ameninta cu politia (evident ca atunci cand sunt cu copilul nu stau cu telefonul in dinti ca sa-i raspund fix cand doreste ea).
Am sunat-o ca sa vorbeasca cu copilul atunci cand acesta e la mine si ea m-a acuzat, pe nedrept, ca era copilul trist si plangea si ce i-am facut. Din acest motiv, telefoanele in fiecare zi sunt o hartuire pe care se ambitioneaza sa o faca. Ca sa nu mai precizez de vizita la copil, in concediul meu.
Mentionez ca sunt si in proces cu ea pentru modificarea programului de vizita stabilit initial.
Mi-a spus ca daca nu-i respect conditiile, altfel nu-mi da copilul.
Ce as putea sa faca pentru a sta 1 saptamana cu copilul meu, in liniste si fara stresul telefoanelor ei?


Comunicați prin email că în hotărâre sunt menționate condițiile de desfășurare a vizitei în mod foarte clar, astfel că aspectele cu care dvs ați fost de acord reprezintă o acțiune benevolă, de care mama nu trebuie să abuzeze. Precizați, de asemenea, că în cazul în care nu respectă condițiile din hotărâre veți sesiza DGASPC (Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului). Încercați să evitați pe cât posibil conflictele, mai ales dacă este de față copilul, deoarece copilul va avea cel mai mult de suferit (din punct de vedere emoțional).
Mama nu va avea cum sa nu respecte acea conventie pt ca are putere executorie.

De schimbat programul initial este de competenta instantei.

Doar de dvs 2 depinde modul cum interactionati in perioada vacantei. De principiu nu ar tb sa il vada in timpul acelei saptamani cat se afla la dvs, dar vei putea discuta telefonic de 2/3 ori in aceasta perioada. Instanta va poate stabili zi si ora, dar e greu ca un judecator sa intervina de fiecare data, existand n situatii de acest gen in care maturitatea si responsabilitatea dvs ca persoane adulte ar tb sa isi spuna totusi cuvantul.
Din pacate mama copilului nu este la primul refuz de acest gen si tocmai ce s-a incheiat monitorizarea din partea DGASPC, ceruta expres de catre mine pentru nerespectarea programului de vizita.
Sigur ca asta i-am comunicat (prin sms) ca va putea discuta cu copilul in aceasta saptamana cat este la mine (insa nu in fiecare zi, dupa cum vrea ea) insa de vazut, nu.
Am inteles ca trebuie sa respecte conventia, dar, in caz contrar, pot sa apelez 112 sau un executor? Sau sa mai fac alta cerere la DGASPC?
Si toate astea DOAR pentru ca sa nu o lasati sa vorbeasca cu copilul zilnic? De ce? Precizati-i dvs ora, de exemplu un interval orar dupa cina, si lasati-o sa vorbeasca cu copilul. Sau e mai important "nu cum vrea ea"?
proastasatului a scris:

Si toate astea DOAR pentru ca sa nu o lasati sa vorbeasca cu copilul zilnic? De ce? Precizati-i dvs ora, de exemplu un interval orar dupa cina, si lasati-o sa vorbeasca cu copilul. Sau e mai important "nu cum vrea ea"?


Legăturile personale cu părintele la care copilul nu locuiește au un rol deosebit de important pentru copil, astfel că nu este permis ca celălalt părinte să intervină în mod excesiv.

Alte discuții în legătură

Incalcare hotarare judecatoareasca Chris79 Chris79 Am 2 copii cu cineva si s-a pronuntat o Hotarare Judecatoreasca prin care printre altele se specifica ca mama sa permita copiiilor sa tina legatura cu tatal ... (vezi toată discuția)
Hartuire mama prin intermediul copilului g_iulia1974 g_iulia1974 buna ziua, fostul sot spune ca noul cod civil ii da dreptul de a avea contacte cu minorul nelimitat. desi in hot jud nu se prevede asa ceva, el doreste sa ... (vezi toată discuția)
Dreptul de a-mi lua copilul in vacante copariu copariu in urma divortului , instanta mi-a acordat dreptul de a-mi lua copilul in vacante ( 1 sapt in vacanta de primavara , 2 sapt. in vacanta de vara si 1 sapt in ... (vezi toată discuția)