avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 184 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca partial
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca partial

Buna ziua,
Am o cunostinta care lucreaza cu contract de munca de 4 ore si un salariu de 520 de ron. Este in perioada in care isi asteapta decizia de pensionare.
M-a intrebat daca este posibil ca in momentul in care ii va sosi decizia de pensioare, ANAFUL ii poate lua banii (primiti ca pensie retroactiv) avand in vedere ca primeste si salariu in baza contractului de munca ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:24, 2 August 2016
Ce fel de pensie a solicitat ?
A implinit 65 de ani
In acest caz, la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare, c.i.m. inceta de drept, potrivit art.56 alin.1 lit.c C.mun.

Continuarea activitatii trebuie efectuata in baza unui nou c.i.m., daca vorbim despre sectorul privat.

Persoanele pensionate la limita de varsta pot cumula pensia cu salariul, potrivit art.118 din Legea nr.263/2010.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reangajare pensionar comoserv comoserv Salariatul aduce decizia de pensionare pentru limita de varsta. Doresc sa-l reangajez,trebuie sa-i incetez contractul si sa-i fac altul? Care este baza ... (vezi toată discuția)
Angajatorul poate scoate la pensie pe cineva daca el nu vrea ClaudiaT3 ClaudiaT3 Cine e priceput si poate sa-mi raspunda la o intrebare referitoare din codul muncii? Daca angajatul indeplineste cele doua conditii pentru a se pensiona, dar ... (vezi toată discuția)
Pensie + salariu jenicaprod jenicaprod Buna ziua. Am depus dosarul de pensionare la limita de varsta, dar nu am incetat inca activitatea. Decizia de pensionare va veni peste aproximativ 2-3 luni, ... (vezi toată discuția)