avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... exista cale de atac ordinara impotriva incheierii ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

exista cale de atac ordinara impotriva incheierii avand obiectul cererea de anularea amenzii judiciare?

exista cale de atac ordinara impotriva incheierii avand obiectul cererea de anularea amenzii judiciare?
Cel mai recent răspuns: eusaisapte , utilizator 04:07, 21 August 2016
Art. 284 din Cod procedură penală - Procedura privitoare la amenda judiciară

(1) Amenda se aplică de organul de urmărire penală prin ordonanţă, iar de judecătorul de drepturi şi libertăţi, de judecătorul de cameră preliminară şi de instanţa de judecată, prin încheiere.

(2) Persoana amendată poate cere anularea ori reducerea amenzii. Cererea de anulare sau de reducere se poate face în termen de 10 zile de la comunicarea ordonanţei ori a încheierii de amendare.

(3) Dacă persoana amendată justifică de ce nu şi-a putut îndeplini obligaţia, judecătorul de drepturi şi libertăţi, judecătorul de cameră preliminară sau instanţa de judecată poate dispune anularea ori reducerea amenzii.

(4) Cererea de anulare sau de reducere a amenzii aplicate prin ordonanţă va fi soluţionată de judecătorul de drepturi şi libertăţi, prin încheiere.

(5) Cererea de anulare sau de reducere a amenzii aplicate prin încheiere va fi soluţionată de un alt judecător de drepturi şi libertăţi, respectiv de un alt judecător de cameră preliminară ori de un alt complet, prin încheiere.

Model:
Domnule/Doamna Preşedinte,

Subsemnatul/subsemnata … (nume, prenume, CNP, domiciliu/reședință), în calitate de ..., în dosarul penal nr. …, în temeiul art. 284 C. proc. pen., în termen legal , vă solicit
ANULAREA/REDUCEREA AMENZII JUDICIARE
aplicată prin ordonanţa cu nr. … din data de … de către organul de cercetare penală …/ de procurorul din cadrul … în dosarul nr … al Parchetului de pe lângă Judecătoria …/Tribunalul …/Curtea de Apel …/Înalta Curte de Casație și Justiție/DNA/DIICOT/ de judecătorul de drepturi şi libertăţi/ de judecătorul de cameră preliminară din cadrul Judecătoriei …/Tribunalului…/Curții de Apel …/Înaltei Curți de Casație și Justiție / de instanţa de judecată, prin încheierea din data de … pronunţată în dosarul nr. … al …
În fapt, la data de … am fost amendat pentru abaterea judiciară prevăzută la art. 283 alin. (…) lit. …) C. proc. pen. constând în aceea că … (expunerea motivelor aplicării amenzii judiciare).
În mod eronat s-a apreciat că am săvârșit abaterea judiciară menționată, întrucât … (expunerea motivelor formulării cererii de anulare a amenzii judiciare) /Apreciez că în raport de abaterea săvârșită, cuantumul amenzii judiciare aplicate este excesiv întrucât …(expunerea motivelor formulării cererii de reducere a amenzii judiciare)
În dovedirea cererii, ataşez prezentei următoarele înscrisuri …
Faţă de motivele enunţate şi de actele doveditoare, pe care le anexez prezentei, vă solicit să admiteţi cererea şi să dispuneţi … (anularea amenzii judiciare aplicate sau reducerea amenzii judiciare, în funcţie de motivele invocate)
Data, Semnătura,

Domnului/Doamnei Judecător de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei …/Tribunalului …/Curții de Apel …/Înaltei Curți de Casaţie şi Justiţie
sau
Domnului/Doamnei Judecător de cameră preliminară din cadrul Judecătoriei …/Tribunalului …/Curții de Apel …/Înaltei Curți de Casaţie şi Justiţie
sau
Domnului/Doamnei Președinte al Judecătoriei …/Tribunalului …/Curții de Apel …/Înaltei Curți de Casaţie şi Justiţie


Pentru o reușită vă recomand consultarea unui avocat, deoarece formularul nu vă garantează ANULAREA/REDUCEREA AMENZII JUDICIARE.
cu respect, vă doresc succes.
Ultima modificare: Miercuri, 3 August 2016
Daniela Gratiela, Alte profesii
Va multumesc pentru diligenta. Intrebarea era daca pot ataca incheierea de respingerea cererii de anularea amenzii judiciare. Cererea de anularea amenzii judiciare a fost deja respinsa, judecatorul mintind cel putin in vreo 6 randuri in flagrant crezand ca poate emite o hotarare judecatoreasca temeinica mintind
Da, puteti face apel.
apel se face doar impotriva sentintelor. Asta e incheiere cica (noul cod de procedura e diliu)

Alte discuții în legătură

Contestare amenda penala emisa de catre procuror stefimit stefimit Buna seara ! Va rog sa-mi spuneti daca si unde se poate contesta o amenda penala emisa printr-o ordonanta de catre procuror? Este un caz pe care doresc sa-l ... (vezi toată discuția)
Amendare martor Claudiu9999 Claudiu9999 Buna seara,cu putin timp in urma am fost la tribunal impreuna cu martorul ,dar cand am ajuns acolo am constatat ca trebuia sa fim cu o ora mai devreme,deşi ... (vezi toată discuția)
Amendă judiciară foarte mare pentru neprezentare ca martor la proces. ce e de făcut dacă eu nu am fost citat? Codrin-paul Codrin-paul Buna ziua,va rog sa ma ajutați intr o speța,astăzi am primit in posta de la judecătorie un plic in care am de plătit o amenda judiciara de 5000 RON ... (vezi toată discuția)