avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... penalizari la intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

penalizari la intretinere

Pana in luna aprilie anul curent am avut restanta la intretinere.Am achitat integral suma ,iar cand s-a afisat intretinerea pt luna aprilie am avut surpriza sa apar cu penalizare.Este legal?..Penalizare la ce..daca eram la zi?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 20:46, 8 August 2016
penalizarea se face la sumele restante.
Daca ai un soft performant, apesi pe un buton si el penalizeaza.
Administratorul nu are nicio vina: el pune softul in miscare.
Sigur de luna viitoare nu veti mai avea penalizari.
Am achitat toata suma, inclusiv penalizarile respective si totusi la afisarea urmatoarei luni de intretinere aveam penalizare
Pentru a indeparta orice suspiciune,solicitati oficial presedintelui de asociatie,in temeiul disp art 10 din L nr 230/2007 sa va prezinte documentele justificative pentru penalitatile aplicate
Asa cum a precizat mai sus @amvirdan, as. prop. probabil lucreaza cu un program de gestiune as. prop., insa chiar daca s-ar lucra manual, calculul penalizarilor se face „la zi intarziere”. Ei dvs. cand v-ati achitat debitul pe luna aprilie, in mod sigur data calendaristica era undeva mai-iunie, astfel nr. de zile intarziere era mai mare, dar nu se putea aplica calculul penalizarilor la nr. real de zile deoarece nu era afisata lista de plata. cred ca si dezvoltatorii de programe ar putea face ceva in acest sens, adica programul sa permita efectuarea unui calcul „la zi” al acestor penalizari, dar ma tem ca ar incurca pe altii...
De obicei, valoarea penalizarii afisate pe luna urmatoare (mai, in cazul dvs.) este o suma mica si care rezulta din inmultirea coeficientului de penalizare aprobat si nr. de zile ramas.
Asta este, nu fiti nemultumit, oamenii au procedat corect, dvs. nu ati inteles.
Puteti sa ne spuneti care este suma afisata?
@kryss72

Dv. ati achitat dupa cateva zile (nu stim cate) ceea ce era afisat pe liste.
Dar acea perioada de cateva zile scursa intre afisare si plata este o perioada in care inca erau restantele neachitate.
Pentru aceasta perioada ati fost penalizat si afisate penalizarile pe lista pe care o contestati acum.

Deci este corect asa cum vi s-a calculat.

Alte discuții în legătură

Penalitati de intarziere la plata intretinerii adrianngt adrianngt In anul curent 2013 , o anumita perioada de timp nu am putut plati la zi cheltuielile de intretinere . In luna septembrie am achitat toata datoria , inclusiv ... (vezi toată discuția)
Penalitati intirziere ainginer ainginer buna ziua poate sa-mi spuna si mie cineva cum se face calculul penalitatilor de intirziere la plata cotelor de intretinere Cu multumiri (vezi toată discuția)
Datorii asociatie locatari Lizzy Lizzy Buna ziua! Am o intrebare. Daca figurez la intretinere cu o datorie desul de mare, dat fiind ca membrii familiei mele nu au achitat de ceva timp aceste ... (vezi toată discuția)