Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu niste raspunsuri la problema mea! Situatia este asa: copilul meu este nascut pe 7 august 2015. Am fost in concediu de crestere copil pana in aprilie 2016 si mentionez faptul ca am optat pentu un an de stat acasa, dupa care am revenit la seviciu. Mi s-a dat stimulentul de insertie iar acesta a incetat incepand cu data de 7 iulie 2016. Nu inteleg din ce motiv! Sotul nu a luat concediu acea luna care ar fi fost obligatorie iar eu nu am facut nici o cerere de prelungire a stimulentului deoarece am inteles ca se prelungeste automat pana ce copilul implineste 3 ani! Va multumesc!
1. Aveti dreptate, conform Legii 66/2016 pentru modificarea si completarea OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor daca la data de 1 iulie erati in plata stimulentului de insertie atunci prelungirea platii acestuia se face din oficiu pana la varsta de 3 ani.
2. - Daca tatal copilului indeplineste conditiile pentru a beneficia de concediu crestere copil (CCC) si nu a solicitat aceasta atunci o luna (cea rezervata tatalui) nu veti primi stimulentul de insertie.
- Este posibil ca AJPIS sa fi recurs la neplata stimulentului pentru luna 07.07 - 06.08.2016 urmand ca incepand cu 07.08.2016 sa continuie plata stimulentului de insertie pana implineste copilul 3 ani.
3. Este bine sa luati legatura cu AJPIS sa vedeti daca este vorba de ce am spus eu mai sus sau de altceva.