avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... despagubiri, daune morale si fizice prin sechestrare, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

despagubiri, daune morale si fizice prin sechestrare, produse de vechiului regim comunist

Buna ziua! nu stiu daca am nimerit bine pe tema discutiei, Pentru cei care ma pot indruma in rezolvarea unei probleme care din pacate nustiu de unde sa incep si daca mai sunt sanse . Am avut o ruda care a lucrat la Întreprinderea de Autocamioane Brasov, a participat la revolta anticomunista de la Brasov, din 15 Noiembrie 1987 fiigurand si acum pe prima lista , intocmita la acea vreme, a muncitorilor participanti la revolta. Ca masura represiva a securitatii, a fost retinut, anchetat si intr-un final deportat fortat cu tot cu domiciu in alta zona din tara numarandu-se printre cei 61 de muncitori deportati. intre timp aceasta ruda a decedat, ramanand doar sotia. În ianuarie 1990 la Brasov s-a constituit Asociatia 15 Noiembrie 1987, lucru de care sotia celui decedat nu a stiut, nefiind in Brasov. Iar cei care au ramas in Brasov au fost mereu la curent cu toate mijloacele prin care au reusit sa obtina anumite drepturi, despagubiri, prin intermediul Asociatiei 15 Noiembrie 1987. Acum 2 ani am reusit sa luam legatura cu cei din Asociatie pentru a facilita si pune in drepturi si pe sora mea ca urmasa a celui decedat suferind si ea de pe urma deportarii fortate, avand si starea de sanatate nu tocmai buna, dar am fost informati ca guvernul nu mai acorda sprijin persoanelor in cauza deoarece interventia trebuia facuta in maxim 3 ani de la aparitia legii care confera astfel de drepturi. In cazul de fata, fiind vorba de o persoana ca si celelalte (vaduva/urmasa) care au obtinut anumite drepturi/despagubiri, ce se poate face pentru a beneficia de aceleasi drepturi. Se poate pune problema discriminarii ? si care pot fi posibilii pasi de urmat ? Va multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 19 August 2016
Admin, administrator

Alte discuții în legătură

Drepturi participant revoluție virstra_daniela virstra_daniela Buna seara, As dori sa stiu care sunt drepturile unui participant la Revoluție.. si ce tb facut.. Va multumesc O seara buna (vezi toată discuția)
Legea 118/1990 catzic catzic Buna ziua Am si eu o nelamurire. De curand am primit pentru bunicul meu confirmarea ca a fost luptator in rezistenta anticomunista si ca beneficiaza de ... (vezi toată discuția)
Drepturi urmasi lirotaru lirotaru Buna ziua! ne-ar interesa aspectul daca il calitate de urmasi ai unei persoane ce a fost nascut in Basarabia si a avut domiciliul in Baragan, avem ceva ... (vezi toată discuția)