avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... O hotarare a unei A. G. intr-o A. P. poate modifica ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

O hotarare a unei A. G. intr-o A. P. poate modifica sau desfiinta un articol din L. 230/ 2007 , H.G. 1588/ 2007 ?

o astfel de hotarare poate produce efecte la calcularea LISTEI DE PLATA ? Cum se poate cere recalcularea LISTELOR DE PLATA in baza prevederilor legii si nu a hotararii A. G. si pe ce interval din urma ?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 12:46, 22 August 2016
Buna seara,
Intrebarea este eliptica.
va trebui sa va adresati promariei pe raza careia locuiti solicitand sa constate daca se aplica legea corect.
Daca raspunsul este NU (se calculeaza gresit), atunci ei vor trebui cu sau fara sprijinul dumneavoastra, sa solicite recalcularea cotelor pana la maximum 3 ani in urma.
Asta e culmea ! Cum poate orice hotarare luata in orice Adunare Generala a Asociatiilor de orice fel, sa incalce vreun articol din legile aflate in vigoare in Romania ?
Legea e lege, oriunde ati fi si aceasta ar trebui aplicata tuturor, fara discriminari !
perfect de acord cu dvs , insa exista puternice interese ale proprietarilor de spatii cu alta destinatie decat aceea de locuinta aflate la parter si etajul 1 de a nu plati cheltuieli de intretinere si reparatii ale liftului , interese sustinute inclusiv de compartimentul asociatii proprietari din primaria TULCEA
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 August 2016
albuemanoil, utilizator
Iata ca daca ne explicati concret se face lumina!
Agentii economici, proprietarii spatiilor comerciale prin destinatie, care sunt la parte, uneori si la mezaninul blocurilor unde de lka etajul unu in sus sunt apartamente de locuit, nu au de ce sa platesca liftul. Legea prevede ca toti proprietarii trebuie sa suporte cheltuielile pentru proprietatea comuna. Dar tot legea explica ce este aceea proprietate comuna. Iar liftul, de exemplu nu este si in proprietatea comuna a magazinelor de la parter ci numai in proprietatea comuna a proprietarilor de apartament. Alta e situatia cu terasa, de exemplu, aceasta fiind in proprietarea atat a magazinelor de la parter cat si a proprieatrilor de apartamente. Si exemplele pot continua cu proprietate comuna a intregului bloc, proprietate comuna doar a unei scari de bloc (chiar daca blocul are 7 scari), proprietarea comuna a doar doi proprietari de apartamente chiar daca pe acea scara sunt 50 de apartamente.
conform legii230 , tot ce nu este apartament sau spatiu cu alta destinatie , este proprietate comuna a tuturor proprietarilor din condomeniu. pe cale de consecinta si proprietarii spatiilor cu alta destinatie detin cote-parti indivize din proprietatea comuna.tot conform legii 230 cheltuielile cu reparatia si intrtinerea proprietatii comune se repartizeaza tuturor proprietarilor din condomeniu proportional cu cota-parte indiviza detinuta. o parere contrara trebuie sustinuta de o lege si un articol din lege !
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 August 2016
albuemanoil, utilizator

Alte discuții în legătură

Plata intretinere ascensor pentru garaje si spatiu comercial olticris olticris La parterul blocului exista un spatiu comercial avand o cota indiviza conform foii de avere din cartea funciara colectiva. Cheltuiala cu intretinerea lunara a ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli cu ascensorul bellefille bellefille Buna seara. Proprietarii apartamentelor sau spatiilor cu alta destinatie de la parterul imobilelor sunt obligati la plata cheltuielilor de intretinere si ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli aplicabile apartamentelor de la parter cristinamariav cristinamariav Buna ziua, Am un apartament la parterul uni bloc de 8 etaje unde in prezent nu sta nimeni. Acest bloc are lift si pentru etajele superioare tronson de ... (vezi toată discuția)