avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit cladire si teren sediu social
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit cladire si teren sediu social

Buna Seara,

Ma confrunt cu urmatoarea situatie;
- am sediul social al unui SRL ( obiect de activitate consultanta in management fara activitate) pe apartamentul meu proprietate personala. In luna iulie am primit decizia de impunere respectiv impozitul pe cladire si teren. Suma calculata este de 2 % din valoarea de impunere ( peste 2000 lei ) chiar daca doamna contabil a trimis documentele ( contractual de inchiriere, etc ) conform legii pana in data de 1 iunie 2016, catre DITL Sect 1 ( am si confirmarea de primire). Intre timp am primit si Somatie Dosar de executare pe suma respective.
Am discutat telephonic astazi cu persoana de la DITL care mi-a spus ca trebuia sa depun un Dosar de evaluare a apartamentului, ca nu se mai poate face nimic si ca trebuie sa platesc sumele respective.
Maine vreau sa merg la sediul lor si sa discut despre aceasta problema, sa le explic ca nu am activitate la sediul social si sa-mi spuna ce documente trebuie sa le aduc pentru a face calcului correct vis a vis de impozit. Pana acum nu am bagat cheltuielile apartamentului pe firma.......
Va rog sa ma ajutati si sa-mi spuneti de ce am nevoie pentru ai convinge sa-mi recalculeze decizia corect avand in vedere ca nu au luat in calcul declaratia trimisa de contabila....

Multumesc
Sergiu

Alte discuții în legătură

Activitate la sediul firmei - recalcularea impozitului pe imobil danaange danaange Bună ziua! Am o mare problemă cu DITL legată de o presupusa activitate la sediul social al firmei. Grav este că undeva, într-o declarație dată la ... (vezi toată discuția)
Impozit retroactiv necomunicat majorat mexicanu1964 mexicanu1964 Buna ziua, am un apartament in sectorul 1 la care pe o perioada de timp, adica de pe 08.11.2017 pana la 16.112018, a fost Punct de lucru. In iunie anul acesta ... (vezi toată discuția)
Reevaluare cladire constantindarius constantindarius Buna ziua, O societate comerciala SRL a achizitionat in aprilie 2010 o cladire (punct de lucru) intrebarea mea este cand va trebui sa reevaluam aceasta ... (vezi toată discuția)