avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Nu-mi da Statul Roman banii de buna voie! Am hotarare ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Nu-mi da Statul Roman banii de buna voie! Am hotarare irevocabila. Ce sa fac?

Doresc sa trec la recuperarea unor drepturi banesti de la o institutie de stat,am hotarare irevocabila.Nu am banii pt. onorariu executor.Ce pot sa fac?puteti sa-mi dati detalii? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 23:53, 22 August 2009
Daca institutia de stat respectiva refuza sa va dea banii, nu aveti alta cale decat executarea silita.
Ce inseamna "de bunavoie"? Ati solicitat in scris punerea in executare a titlului executoriu si institutia nu si-a indeplinit aceasta obligatie? Atunci, asa cum spune si Mihail, unica solutie este sa apelati la executor.

Daca n-ati solicitat punerea in executare, faceti-o! Procesul civil este guvernat de principiul disponibilitatii si punerea in executare a unei hotarari judecatoresti este ultima etapa a acestuia.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
In plus fata de ce au spus antevorbitorii mei va sfatuiesc sa mergeti cu incredere la un executor si sa ii expuneti problema solicitandu-i sa faca executarea iar plata onorariului sa se faca ulterior!B-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita - onorariu Florin Ioan Florin Ioan doresc sa trec la recuperarea unor drepturi banesti de la institutie de stat,am hotarare irevocabila.nu am banii pt. onorariu executor.ce pot face? (vezi toată discuția)
Obligatiile consilierilor juridici versus obligatiile institutiei in privinta titlurilor executorii Gabriela  Pintea Gabriela Pintea Vreau sa supun atentiei comunitatii avocatnet.ro urmatoarea chestiune: Potrivit art. 278, pct. 3 coroborat cu art. 374 ind. 1 Cod procedura civila, hotararile ... (vezi toată discuția)
Punere in executare latura civila dintr-o hotarare penala ionu roman ionu roman cum se pune in executare partea legata de despagubiri din cuprinsul unei hotarari penale ramase definitive? se merge la executorul judecatoresc, se investeste ... (vezi toată discuția)