avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită punere in executare latura civila dintr-o hotarare ...
Discuție deschisă în Executare silită

punere in executare latura civila dintr-o hotarare penala

cum se pune in executare partea legata de despagubiri din cuprinsul unei hotarari penale ramase definitive? se merge la executorul judecatoresc, se investeste cu formula executorie...... ?
Va multumesccc
Cel mai recent răspuns: Ciprian Craciunesc , Avocat 12:24, 20 Martie 2012
Se investeste hotararea ramasa definitiva cu formula executorie apoi se face contract cu un executor judecatoresc (se plateste in avans onorariu si cheltuielile de executare..sume pe care le veti recupera de la debitor tot prin executarea silita) din raza in care isi are bunurile debitorul, se cere incuviintarea executarii silite apoi ...se trece la executare.
Punerea in executare a unei hotarari dispuse de catre instanta,urmeaza procedura legal prevazuta care prevede investirea cu titlu executoriu,angajare executor judecatoresc ,solicitare catre instanta pentru incuviintare executare silita.
Procedura necesita achitarea de onorariu,etc,taxe de timbru care legal si teoretic pot fi recuperate de la creditor,practic ...fiecare dupa cum se descurca.
Sunt situatii in care debitorii,mai ales aceia versati ,sau atentionati ,desfasoara din timp demersurile necesare,astfel incat sa poata invoca starea de insolvabilitate care conduce la greutati sau imposibilitatea in executare.
Ultima modificare: Luni, 25 Ianuarie 2010
ynocentta, utilizator
Faceti legalizarea hotararii si investirea cu formula executorie si apoi mergeti la un executor judecatoresc daca banii nu sunt achitati de bunavoie.

avocat Claudiu Lascoschi
multumesc tuturor!
Credeam ca asa cum e scutita de taxa de timbru actiunea civila alaturata celei penale asa si hotararea are o alta valoare decat una din civil!
Procedura normala de investire..., multumesc!
Investiti hotararea cu formula executorie,apoi mergeti la un executor judecatoresc ,unde formulati o cerere de punere in executare a hotararii,iar acesta va va ajuta in executarea hotararii

Alte discuții în legătură

Învestirea cu formulà executorie a hotararii judecatoresti ContSters158160 ContSters158160 Si in cazul unei hotarari judecatoresti in cadrul unui conflict de munca este necesar acest proces de investire cu formula executorie a hotararii ... (vezi toată discuția)
Investire hotarire judecatoreasca dobro dobro Buna ziua.am ohotarire care nu afost atacata cu recursin termenul legal.cum procedez sa o investesc cu formula definitiva si irevocabila?mentionez ca este o ... (vezi toată discuția)
Investire cu formula executorie adinutza.2008 adinutza.2008 Consiliul local a castigat in instanta rezilierea unui contract de inchiriere. Intreb: dupa aplicarea mentiunii definitiv si irevocabil pe sentinta civila, ... (vezi toată discuția)