avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediata fara preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediata fara preaviz

am fost concediata fara preaviz fara nici un motiv si as vrea sa stiu daca pot face ceva
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:08, 24 August 2016
Cum ati fost concediata verbal sau ati primit vreo decizie in acest sens?

Cu ce articol v-a concediat ?
printr/un mesaj pe telefon...am avut nevoie de 2 zile libere de la munca si mi leau acordat...asta find joi si vineri dupa care am primit mesaj de la iei sa nu mai vin de luni ca sunt concediata, desi in contractul de munca scria ca trebuie sa imi dea 20 de zile preaviz
Ultima modificare: Miercuri, 24 August 2016
garabetcristina, utilizator
1. Concedierea verbala este nelegală, atit timp cit nu s-au respectat dispoziţiile din Co­dul muncii, care prevede cazurile limitativ enumerate cînd cel care angajează poate desface contractul de muncă încheiat pe o durată nedeterminată, însă cu respectarea formelor prevăzute în Co­dul Muncii, conform căruia -in anumite situatii - decizia de desfacere a contractului trebuie să fie comu­nicată în scris angajatului.

2. In afara de dreptul de a contesta decizia de incetarea a c.i.m., despre alte drepturi nu avem cum sa discutam, intrucat nu stim cu ce articol a incetat c.i.m.
pai au spus ca ma dau fara ca am lipsit 2 zile. dar eu cand am lipsit iam anuntat chiar iei mi/au dat voie...acum se leaga de motivul asta ca am lipsit.
Din ce mentionati, ar fi vorba despre o concediere disciplinara - art.61 lit.a C.mun. - , situatie in care nu se acorda preaviz.

Solicitati in scris angajatorului, potrivit art.8 alin.3 din HG 500/2011, sa va elibereze un exemplar de pe decizia de concediere.

In caz de refuz, sesizati ITM-ul.

Alte discuții în legătură

Zile concediu odihna comancorinaadelina comancorinaadelina Buna ziua, Am un coleg care a avut pana in prezent 2 luni si jumatate de concediu medical. As vrea sa stiu daca pentru aceasta perioada i se opresc zile de ... (vezi toată discuția)
Concediu medical Buldan, Buldan, Buna ziua,am o întrebare este adevărat că,dacă în decurs de un an ai acumulat 30 zile de CM,ANGAJOATORUL îți oprește 3 zile din concediul de odihna ? (vezi toată discuția)
Concediu de odihna GabrielaGerea GabrielaGerea Buna ziua, am rugamintea sa-mi spuneti daca dupa o perioada de concediu medical de 18 luni (tuberculoza cu interventie chirurgicala), concediul de odihna ... (vezi toată discuția)