avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 378 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Compensare in bani concediu neefectuat demnitar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Compensare in bani concediu neefectuat demnitar

Buna ziua! Viceprimarul cu 3 mandate solicita compensarea in bani a concediului neefectuat in acesti ani ,cu toate ca a avut concediu ,plecand din localitate cate o saptamana,In anul 2016, nu a mai fost ales viceprimar,iesind doar consilier local,vine cu o cerere in care solicita reaincadrarea lui pe postul detinut anterior 2004 ca operator rol.I se face reancadrare pe post si totusi doreste bani pentru concediul neefectuat cum spune el. Conform cod muncii se plateste c.o cand iti inchei contract de munca in aceasi institutie,insa el este angajat in aceasi institutie.A stept raspuns urgent .Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:41, 7 Noiembrie 2017
Potrivit art.146 alin.3 C.mun., compensarea în bani a concediului de odihnă neefectuat este permisa numai in cazul incetarii contractului individual de munca.

Pe durata mandatului de viceprimar a avut c.i.m. suspendat , situatie in care nu are dreptul la CO pe acea perioada.
Cf. Lg.393/2004 ,Art. 38(1):

(1) Primarii si viceprimarii, presedintii si vicepresedintii consiliilor judetene beneficiaza de concedii de odihna, concedii medicale, concedii fara plata, precum si de concedii platite in cazul unor evenimente familiale deosebite, potrivit legii

Cf. art 1(1)din OG80/2003 :
(1) Preşedinţii şi vicepreşedinţii consiliilor judeţene, primarul general şi viceprimarii municipiului Bucureşti, primării şi viceprimarii au dreptul la un concediu de odihnă anual plătit pentru fiecare an calendaristic.

Coroborand cu prevederea art 146al(3)Codul Muncii si asimiland incetarea contractului de munca care da drept la compensarea in bani a co neefectuat ,cu incetarea mandatului de viceprimar prin HCL,in conditiile in care acesta nu a beneficiat de acest drept cuvenit asa dupa cum rezulta din art 38(1) Lg393/2004 si art1(1)OG 80/2003 in cei 3 ani de mandat,acesta va trebui sa beneficieze de compensarea in bani pt co neefectuat,
Compensarea nu se face de catre institutia care l-a reangajat dupa terminarea mandatului de primar , ci de catre Primaria unde a fost ales viceprimar.
Primaria va face compensarea co neefectuat,pt perioada mandatului de viceprimar. Tot Primaria este si actualul angajator ,persoana ocupand o functie in cadrul aceleasi institutii dar acest fapt nu impiedica ca Primaria sa-i plateasca pt co neefectuat pt mandatul incheiat.(CM nu precizeaza ca este interzisa plata fiind vorba despre acelasi angajator)
Intr-adevar, Codul Muncii face doar precizare cand este posibila compensarea in bani a CO neefectuat ..

In speta, este vorba despre o situatie de exceptie ca este reangajat la Primaria unde a detinut si postul de viceprimar.

Alte discuții în legătură

Concediu odihna neefectuat pt un functionar (viceprimar) ruxandrelu ruxandrelu buna ziua, un viceprimar aflat acum la al treilea mandat consecutiv, are zile de CO neefectuate din ultimii 3 ani ai mandatului anterior. i se poate ... (vezi toată discuția)
Indemnizaþie viceprimar roman gheorghe roman gheorghe Sunt cadru didactic şi din data de 25 iunie am intrat în concediu de odihnă 62 de zile. În data de 26 iunie am fost ales viceprimar de comună. Voi mai ... (vezi toată discuția)
Compensarea co neefectuat luk_1956@yahoo.com luk_1956@yahoo.com Nu am efectuat co in anii 2007 , 2008 si 2010 iar in anul 2009 am efectuat 6 zile. Pana la 01.04. 2008 am fost director cand CIM a incetat cf. OUG 82/2007 care ... (vezi toată discuția)