avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Sedinta de Consiliu Local
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Sedinta de Consiliu Local

Buna ziua ! In calitate de consilier local, am dreptul sa filmez o sedinta de consiliu care sa fie transmisa live, fara a cere aprobarea consiliului ? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Con3tin , utilizator 12:55, 28 August 2016
nu
Buna ziua! Eu va recomand sa cititi Consitutia Romaniei si Codul Civil. In al doilea rand sa aflati/stiti daca exista un regulament al activitatilor consilierilor locali... si daca exista, atunci ce are la baza(alte reguli).... si daca serveste intr-adevar transparentei.... Scrie undeva ca n-aveti voie? In alta ordine, in calitate de consilier, puteti contesta si propune altceva daca ar fi interzisa filmarea.
Si eu, ca si celalalt utilizator care v-a raspuns sec, nu am cunostinte juridice....
Parerea mea e ca puteti filma :) Nici o discutie legata de aprobarea si cheltuirea banilor publici n-ar trebui ascunsa publicului....
Daca e cumva interzis sa filmati, faceti publica informatia. Vom fi foarte multi, cei care vom protesta.

Ati intrebat la Avocatul Poporului?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Filmarea sedintelor consiliului local Taurus Taurus Am dreptul ca cetatean, sa filmez la sedintele deschise ale consiliului local? Poate interzice primarul accesul cetateanului in sala de sedinte al consiliului ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea sedintelor consiliului local flexi flexi Daca o sedinta de consiliul local este inregistrata audio , exista vreun act normativ care obliga sa se faca anuntul cu privire la acest aspect? (vezi toată discuția)
Pot înregistra ședința de consiliu local?eu sunt consilier ... gheorghetatuta@yahoo.com gheorghetatuta@yahoo.com Pot înregistra ședința de Consiliu local?Eu sunt consilier și președinte de ședință. Cum se procedează? (vezi toată discuția)