avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract vanzare-cumparare cu clauza de intretinere !
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract vanzare-cumparare cu clauza de intretinere !

Buna ziua, parintii mei sunt coproprietarii si vor sa-mi dea mie apartamentul lor, dar se tem sa nu atace contractul pe viitor alte rude de acelasi grad cu mine, pot sa inchei cu acele rude un proces verbal in care sa fie scris data,ora,ziua luna si in continut sa fie trecut declaratia lor precum ca nu au nici o pretentie la imobilul respectiv plus semnatura lor si sa fie de ajuns pt a ma asigura ca nu pot ataca contractul ?
Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 21:37, 28 August 2016
Buna ziua,
Acele rude nu pot sa fie decat fratii si surorile dumneavoastra.
Alte rude nu au dreptul.
Daca va incheie contract de vanzare cumparare atunci nu prea este usor atacabil.
Atentie, va sfatuiesc sa respectati prevederile art. 30 din legea 17/2000.
Încheiați contractul de întreținere. Acest contract poate fi atacat de părinții dvs, pentru nerespectarea lui, sau de către moștenitori (pentru vicii existente la încheierea lui).
Mai bine asigurați-vă că părinții dvs au capacitatea de a încheia acte juridice. Dacă sunt în vârstă este perfect dacă ar exista o expertiză IML, prin care să se ateste că au discernământ pentru încheierea unor acte de dispoziție.
Va face notarul actul.
De atacat oricum se poate ataca.
Trebuie sa aveți grija de ei ca altfel se desface actul.
Si dovada intretinerii cu ce o fac ? Ma gandeam sa tin orice chitanta (hrana,imbracaminte,medicamente,incaltaminte,menaj) care sa ateste cheltuielile de intretinere .
Da, trebuie sa tineti toate actele si eventual sa aveti si martori.
In caz de proces aveti si dreptul de a va angaja avocat pentru a nu intampina probleme care sa cauzeze mari probleme la proces deoarece preocesele au devenit foarte tehnice sub aspect juridic.

Alte discuții în legătură

Cum este mai bine cumparare sau donatie? ginutz_a ginutz_a Buna ziua! Tatal meu a cumparat un teren pe care eu imi construiesc acum casa. Vreau sa stiu cum trebuie procedat in cazul in care doresc sa pun totul pe ... (vezi toată discuția)
Contract v/c parinte-fiu valeriaa valeriaa Buna ziua. Am doi copii majori. Eu si sotul meu dorim sa-i lasam unuia o casa la tara si celuilalt un apartament de 4 ori mai scump. Cum trebuie sa procedam ... (vezi toată discuția)
Vânzare casă moștenită către fiu. este o modalitate sigură de a transmite proprietatea, sau contractul poate fi atacat de către moștenitorul rezervatar, după decesul vânzătorului? cataleata cataleata Buna ziua, Tatal meu are grija de bunica ramasa in viata si de gospodaria acesteia,el fiind singurul mostenitor,fratele lui fiind infiat de strabunici. Eu ... (vezi toată discuția)