avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... poate tatal,baut fiind, lua copilul sa doarma la el?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

poate tatal,baut fiind, lua copilul sa doarma la el?

Buna seara, as dori sa stiu ce pot face in cazul in care tatal aflat sub influenta alcoolului vrea sa ia copilul la el(mentionez ca avem custodie comuna iar copilul doreste sa mearga cu el, copilul fiind in varsta de 7 ani)?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 12:05, 29 August 2016
Depinde cat de baut este...
Depinde daca prezinta pericol concret pentru copil tatal in mod situatia data...
Nu este vorba de agresivitate, sper ca nu este cazul, nu stiu, dar tatal abia vorbeste, nu stiu "cat de baut este", dar sincer nu mi se pare ok...intrebarea mea este daca legal pot face ceva?...Intentia mea este de a face tatal sa inteleaga ca atunci cand isi petrece timpul cu copilul ar trebui sa renunte la acest viciu, in rest ce face in timpul liber nu ma intereseaza...
Multumesc pentru raspuns...
Aveti dreptate.
Daca ati reusi sa il lamuriti ar fi foarte bine.
buna seara,
Idealul este sa discutati cu tatal si sa-l convingeti ca nu e cazul sa ia copilul.
anknoel a scris:

Nu este vorba de agresivitate, sper ca nu este cazul, nu stiu, dar tatal abia vorbeste, nu stiu "cat de baut este", dar sincer nu mi se pare ok...intrebarea mea este daca legal pot face ceva?...Intentia mea este de a face tatal sa inteleaga ca atunci cand isi petrece timpul cu copilul ar trebui sa renunte la acest viciu

Legal nu aveți ce face, decât în situația că ar fi șofer și ar conduce sub influența alcoolului, în acest caz ați avea dreptul legal să vă opuneți urcării minorului în mașină.
În rest nu există nici un art. de lege care să facă referire expresă la consumul moderat de alcool, al părintelui nerezident care preia spre găzduire minorul.

Dar prin vorba bună cred că veți avea putere de convingere să-l determinați să nu mai vină băut după minor.
Ultima modificare: Duminică, 28 August 2016
Dapix, utilizator

Alte discuții în legătură

E ultraj? zerotika zerotika Am fost la o zi de nastere in weekend, m-am imbatat si ne-am cam certat. Au aparut din senin niste politisti. Mi-au dat un avertisment si apoi o alta amenda de ... (vezi toată discuția)
Soțul meu este agresiv când bea, prin urmare am plecat de acasă iar acum mă amenință cu moartea. ce ar trebui eu să fac, unde să apelez? RaluRoxana RaluRoxana Soțul meu la băut peste limita devine violent. Am fost la un pas de divorț, și am stabilit amândoi că dacă se mai întâmplă se termina totul. Au fost ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna mihaelamaria29 mihaelamaria29 Buna ziua! Suntem divortati de 4 ani si avem un baietel de 5 ani jumate care locuieste cu mine adica la mama( are domiciliu la mine) in urma divortului legea ... (vezi toată discuția)