avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 418 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie intretinere neachitata. Drepturi fara obligatii?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie intretinere neachitata. Drepturi fara obligatii?

Buna ziua,

Fostul sot a ramas restant cu 4 luni in plata pensiei alimentare. Am incercat sa il sun dar nu mai imi raspunde la telefon, insa cand vine weekendul de vizita este prezent sa ia fetita, in rest 2 saptamani nu raspunde la telefon si nici nu se intereseaza de cea mica(cand o ia la el in weekend nu sta deloc cu ea, cea mica sta doar cu mama lui).Tin sa precizez ca cea mica(6 ani) nu mai doreste sa se duca la el. Intrebarea mea este, atata timp cat el nu este la zi cu plata pensiei as putea sa nu I-o mai dau pe cea mica? nu mi se pare normal sa aibe doar drepturi si obligatii nu. Anul trecut mi-a facut plangere la politie cand a aflat ca sunt la mare cu cea mica si era intr o zi de marti(are drept de vizita marti si joi dar nu o ia niciodata in zilele acestea), este o persoana dare doreste doar sa se razbune, nu il intereseaza sa petreaca timp cu fetita, cum afla ca suntem plecate sau ca avem planuri in zilele respective ma suna si ma ameninta sa I-o duc. S a intamplat sa vina si sub influenta bauturilor sa ia fetita cu masina, am refuzat sa I-o dau, mi-a facut scandal, am chemat politia dar pana a ajuns fostul sot a plecat. Daca ar fi dupa mine as cere sa aiba drept de vizita doar in prezenta mea sau a mamei lui pt ca s-a intamplat ca acum o luna sa I ia de la mama lui si a dus o la locuinta actualei concubine, a lasat o impreuna cu baietelul ei in casa toata noaptea si mi-e teama ca o mai poate lua si alta data. idea este ca mama lui ar merge cu mine oriunde numai ca cea mica sa nu mai intre intr un mediu atat de nociv. Ce m-ati sfatui sa fac? Cu ce sa incep?
Faceti plangere pt abandon sau cereti unui executor judecatoresc executarea lui silita, insa asta nu are legatura cu vizita.
Cred ca o executare silita ar fi suficienta.

Dacă ii faceți plangere penala va va denigra în fata copilului și acesta va va judeca.
Cum ar reacționa copilul sa afle ca vreți sa ii băgați tatal la închisoare...?
Cea mica nu este atasata deloc de el, nu doreste sa se duca la el(de fapt la mama lui), el prin comportamentul lui a indepartat o pe cea mica foarte tare de el. ea nu ma intreaba niciodata de el. nu vrea sa vorbeasca cu el la telefon si asta pentru ca nu este o persoana care sa se tina de cuvant(ca sa ramana noaptea la el ii promite cine stie ce si bineinteles ca nu se tine de cuvat, apoi fetita vine la mine plangand de fiecare data ca "tati mi-a zis...tati mi-a promis...tati tipa la mine"...etc si sta maxim o ora cu ea in 2 zile) si care sa stie sa se poarte cu un copil mai ales ca il vede o data la 2 saptamani, si nici atunci nu sta cu ea. eu trebuie mereu sa ii iau apararea tatalui ca ea sa se duca la el. dar pana cand? ma doare sufletul sa vad ca nu vrea sa se duca la el dar o face ca asa "trebuie". As putea sa micsorez programul de vizita?
Eventual sa nu mai doarma la el? Ma suna de la bunica paterna plangand ca vrea la mine si eu nu am ce face?
Ultima modificare: Luni, 29 August 2016
danuta2010, utilizator
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Cred ca o executare silita ar fi suficienta.

Dacă ii faceți plangere penala va va denigra în fata copilului și acesta va va judeca.
Cum ar reacționa copilul sa afle ca vreți sa ii băgați tatal la închisoare...?


fapta lui il baga la puscarie nu plangerea mamei.


As putea sa micsorez programul de vizita?


Puteti cere modificarea felului in care se defasoara vizita, sa o viziteze la dvs acasa sau alt interval.. ziceti ca nu o viziteaza in cursul saptamanii, cereti sa aiba program in week-end sau sa fie obligat sa anunte ca nu vine.
eu nu vreau sa o mai oblig sa se duca la el. este de ajuns faptul ca o noapte intreaga a fost lasata in compania unui baietel de 9 ani(care cu ceva timp inainte a pus o sa isi dea chiloteii jos), singuri in casa in timp ce el si cu iubita lui au plecat? ca iubita lui isi bate foarte tare copilul de fata cu fetita mea? cand a venit de mi-a adus o de la programul de vizita concubina o pe cea mica in masina si a refuzat sa mi-o dea apoi a sarit din masina sa ma bata de fata cu ambii copii(pt asta am facut plangere pe numele ei la politie),? Ca fostul sot si concubine actuala au plangeri la politie pentru violenta, facute unul celuilalt? cum pot sa o las eu pe cea mica sa plece undeva cu ei? pur si simplu nu am incredere si sincer ma bucur ca nu sta cu ea ci o lasa la mama lui...doar ca fetita creste si nu mai vrea sa se duca acolo pt ca se plictiseste. nici nu sriu ce si cum as putea sa fac. si...pe langa toate astea ma acuza ca nu l-am sunat sa ii cer acordul de a o duce pe fetita lk inot, dansuri etc...atata timp cat el nu ii da nici macar pensia alimentara de 300 ron...sa nu vorbesc de o hainuta, ghiozdan etc...tot ce are nevoie un copil. nu I-a cumparat in 3 ani NIMIC. un asemenea om care vine beat sa ia copilul, tipa la el, nu are dreptul sa fie tata. daca ar fi dupa mine nu l-as mai lasa sa vafa fetita. nu merita!

Alte discuții în legătură

Cerere modificare program vizitare minor auvlg auvlg Am divortat in 2006 in urma divortului copilul a fost incredintat mamei si cu asta am fost total deacord. La data respectiva fosta sotie avea domiciliu in ... (vezi toată discuția)
Program de vizita ionelaagapie ionelaagapie Buna ziua...daca sunt divortata de 2ani jum,cu un copil de 4ani,care in tot acest timp tatal copilului l a vizitat de 3 ori,si de 2 ori in prezenta mea...vine ... (vezi toată discuția)
Drept de vizita nefructificat danuta2010 danuta2010 Buna ziua, Va deranjez si eu cu o intrebare. Fostul sot are dreptul sa o ia pe fetita noastra in vacanta de vara 2 saptamani(avem decizie de la notar, nu ... (vezi toată discuția)