avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatia de proprietari mi-a mutat cutia de scrisori ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatia de proprietari mi-a mutat cutia de scrisori la altă scara

Bună ziua.

Zilele astea mi s-a întâmplat următoarea situație. Locuiesc într-un bloc compus din 3 scări (590 de garsoniere), iar zilele acestea administratorul blocului s-a hotărât să schimbe cutiile de scrisori cu altele noi. Problema este că noile cutii de scrisori nu mai sunt numerotate conform adreselor la care locuiesc proprietarii, astfel încât eu de la scara 2 trebuie să verific dacă am primit ceva în cutie la scara 1... și mai sunt mulți proprietari în această situație. Menționez că inițial acestea au fost numerotate și așezate pe fiecare scară după adresa fiecăruia.

Administratorul blocului spune că așa este bine, și că așa a hotărât asociația de proprietari.

1. Ce drepturi am eu asupra cutiei mele de scrisori? Practic, la adresa mea nu mai am cutie de scrisori, pentru că a fost mutată la scara 1 iar eu stau la scara 2.

2. Există vre-o șansă să-mi recuperez cutia, să fie mutată la adresa/scara mea?

Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Alin1891 , utilizator 09:22, 6 Septembrie 2016
Adminsitratorul poate spune multe si nevrute, nu el conduce asociatia. X-(
Discutati cu presedintele asociatiei, nu este normal sa aveti cutia postala la alta scara.
Si daca "asa a hotarat asociatia de proprietari"solicitati-i desteptului de administrator hotararea asociatiei in privinta mutarii locatiei cutiei postale la alta scara.

Cutia postala poate fi considerata proprietarea proprietarului, nu face parte din partile comune ca asociatia sa ia hotarari in privinta ei.
Asta chiar e tare de tot.:))
Faceti in asa fel sa revina lucrurile la normal.
Puteti muta cutia postala daca se poate lua manual.

Asupra unui drept individual nu poate dispune nicio asociatie.
E ca si cum v-ar pune cineva cutia postala in alt judet pentru a primi corespondenta...caz in care va puteti muta cutia postala sau sa faceti alta la scara dvs.

Nici sa va judecati cu ei nu are sens deoarece o puteti rezolva singur.
Ultima modificare: Miercuri, 31 August 2016
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Mulțumesc pentru răspunsuri.

Cutiile poștale nu se pot muta individual, sunt grupate/lipite câte 40-50. Cred că una dintre soluții ar fi să editeze numerele de pe cutiile existente astfel încât să se potrivească cu adresa mea, sau să-mi montez eu una separat.

Dacă nu mă voi înțelege cu niciunul dintre ei (administrator sau președinte) ce opțiuni am? Pot face o sesizare sau o plângere undeva?
Ori schimbati numerotarea prin asociatie ori va faceti cutie noua.

Aveti dreptul sa primiti banii de la cei vinovati.
Nu imi dau seama cine sunt cei vinovati...
Ar trebui sa fie cei care au dat numerele...
Alin1891 a scris:



Dacă nu mă voi înțelege cu niciunul dintre ei (administrator sau președinte) ce opțiuni am? Pot face o sesizare sau o plângere undeva?

Daca nu solutionati amiabil,aveti dreptul sa sesizati oficial serviciul de sprijinire si indrumare asociatii de proprietari din primarie

Alte discuții în legătură

Casuta postala a asociatiei! Maria2143 Maria2143 Care este casuta postala a asociatiei daca vrei sa expediezi o felicitare de Craciun, o scutire de la plata cotelor de intretinere pt. ca ti-ai prelungit ... (vezi toată discuția)
Adresa asociatiei de proprietari. care e ? fanrapid2 fanrapid2 Doresc sa trimit o scrisoare oficiala asociatiei de proprietari si nu stiu exact care e adresa. Fiecare locatar are numar de apartament, dar asociatia (care e ... (vezi toată discuția)
Cutii postale - securizarea corespondentei locatar_abuzat locatar_abuzat Buna ziua, As dori sa aflu daca asociatia de proprietari are obligatia de a inlocui cutiile postale in cazul in care acestea sunt stricate si nu mai pot fi ... (vezi toată discuția)