Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

despartirea in concubinaj cu un minor implicat.

Buna ziua,

Am o relatie de concubinaj din care a rezultat un copil. In prezent minorul are aproape 2 ani si locuim in casa tatalui. Recent tatal mi-a solicitat sa parasesc locuinta lui, dar ca minorul poate ramane. Am posibilitatea sa plec la parintii mei, dar in niciun caz fara copil. Copilul este recunoscut de tata si are numele acestuia. Mentionez ca am un loc stabil de munca, domiciliul stabil la parinti. Pot pleca cu copilul la parinti nefacand nicio formalitate? sau lucrurile se pot rezolva la notar?

Imi puteti da cateva sfaturi referitor la aceasta situatie?

multumesc frumos!
Puteți pleca cu copilul.
Doar la instanta puteți rezolva cu custodia.
Inteleg ca pot pleca linistita cu copilul fara sa am probleme? Eu vreau doar incredintarea minorului, cu domiciliul la adresa mea. Nu solicit pensie alimentara si nu ii interzic tatalui sa-si vada copilul.
Se poate prin proces ce vreți.
Dacă el e de acord rezolvați ușor.
La pensie va fi obligat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parasire domiciliu impreuna cu copilul minor trilulilu trilulilu Va rog sa ma sfatuiti in rezolvarea unei probleme extrem de delicate, deoarece nu vreau sa fac vreun pas gresit. Casnicia mea este grav afectata de ... (vezi toată discuția)
Parasirea domiciliului cu copilul minor icu 78 icu 78 buna ziua. locuiesc in concubinaj cu tatal baietelului nostru de 1 an. apartamentul in care locuim este al lui eu avand domiciliul din buletin la o allta ... (vezi toată discuția)
Renuntare la creștere minor încredintat de instanță petricadracea petricadracea Bună ziua. Un caz interesant pentru care cer un sfat autorizat.. La divorț, 2015, copilul, o fetiță de 6 ani, a primit custodie comună și ... (vezi toată discuția)