avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Compensare intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Compensare intretinere

Situatia este urmatoarea: In apartament erau 2 persoane, o persoana a venit pentru o saptamana, iar apoi a plecat in strainatate.
Administratorul a continuat sa o treaca la intretinere.

Unde pot gasi un model de cerere pentru a solicita compensarea pentru lunile in care au fost trecute 3 persoane in loc de 2 ?

Trebuie sa atasez dovada la acea cerere? Daca da, ce imi sugerati? Am intrebat persoana respectiva si mia spus ca nu mai are biletele de avion.
Ultima modificare: Luni, 5 Septembrie 2016
alex155, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:55, 8 Septembrie 2016
In cadrul imobilelor de locuit in comun unde exista infiintata asociatie de locatari/proprietari,
oricefel de problema se solutioneaza prin reprezentantul legal al asociatiei in persoana presedintelui de asociatie
Nu exista model standard pentru cerere compensatorie
alex155 a scris:
Situatia este urmatoarea: In apartament erau 2 persoane, o persoana a venit pentru o saptamana, iar apoi a plecat in strainatate.

Ati fost doua persoane si venind inca una s-au facut trei. Ati anuntat la asociatie ca sunteti 3 in apartament ceea ce este corect.
Dar cand a plecat una persoana si-au ramas doar doua persoane in apartament ati anuntat asociatia, ati facut o cerere de scoatete din evidenta asociatieio a persoanei care a plecat?
Eu cred ca daca anuntati imediat in scris nu ajungeati acum sa va ganditi la compensare...
Orice modificarea a numarului de persoane trebuie sa o anuntati la asociatie, sa solicitati scoaterea de la intretinere... si asta in timp util ca sa se intocmeasca listele de plata corect.
Din ceea ce spuneti intelegem ca au aparut pe lista de plata 3 persoane mai multe luni. Ori conform legii 230/2007 trebuia, in primul rand sa anuntati in scris si in al doilea rand aveati dreptul sa contestati sumele afisate in termen de maxim 10 zile de la afisarea listelor. Daca faceati acest lucru din prima luna, administratorul stia macar pe lunile urmatoare sa nu mia treaca 3 persoane.
Ati anuntat, ati solicitat in scris!?

@Adriantot

Daca imi aduc bine aminte, am anuntat dar nu cred ca am facut cerere din moment ce a stat doar 7 zile si din cate stiu eu, o persoana se poate trece la intretinere doar daca sta 15 zile.

In lunile dupa ce a treia persoana a plecat, numarul a revenit la 2 pe tabelul de intretinere, doar ca sa revina la 3 la loc. Administratorul spune ca a bagat a treia persoana din proprie initiativa si refuza sa o scoata pana nu ii dau copii xerox dupa chitantele de la teava de gaze bagata.
Tot o schimba, ba zice ca a treia persoana este cea de care vorbesc, ba zice ca a auzit el ca trece cineva pe la mine.
trebuie sa va adresati presedintelui, nu administratorului.
Cererea se face pe propria raspundere.
Acum, depinde de cat de "destupat" este acest presedinte ...
alex155 a scris:


Administratorul spune ca a bagat a treia persoana din proprie initiativa si refuza sa o scoata pana nu ii dau copii xerox dupa chitantele de la teava de gaze bagata.
Tot o schimba, ba zice ca a treia persoana este cea de care vorbesc, ba zice ca a auzit el ca trece cineva pe la mine.

Administratorul de imobil,nu are competenta ,de la sine putere sa modifice numarul locatarilor in evidenta de calcul a intretinerii,sau dupa "auzite"
Aspectul invocat de administrator legat de chitantele de la teava de gaze,nu reprezinta temei legal pentru impus persoane la calculul cotelor de intretinere
Discutati si solutionati direct cu presedintele de asociatie atat problema numarului persoanelor care au locuit efectiv,cat si problema chitantelor de la instalatia de gaze
Aveti cenzor/comisie de cenzori?
Lista de plata este semnata,vizata de catre cenzor ?

Alte discuții în legătură

Cateva nelamuriri buzz0ut buzz0ut Buna ziua, as dori cateva lamuriri pentru niste probleme avute cu o asociatie de propietari cu centrala proprie de incalzire privind intretinerea unde am fost ... (vezi toată discuția)
Scoatere de la intretinere alex155 alex155 Problema este urmatoarea: In apartament sunt 2 persoane, la intretinere erau trecute tot 2 persoane. Anul trecut, prin iulie, o a treia persoana a venit si a ... (vezi toată discuția)
In ce sistem se incaseaza apa in cazul in care nu esti la domiciliu? lilianaG lilianaG buna tuturor,daca stie cineva - va rog sa-mi raspundeti (am lipsit 3 luni,iar pe liste am apa in fiecare luna,vreau sa stiu apa se trece in sist pausal daca ... (vezi toată discuția)