avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Emag reclamatii
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Emag reclamatii

Pe ce temei legal poti da Emag-ul in judecata ca ai platit niste produse si nu ti-au fost livrate,ba din contra ai facut reclamatii si nici nu ti s a raspuns la ele?
Cel mai recent răspuns: Daniela Gratiela , Alte profesii 23:43, 10 Septembrie 2016
Sesizati ANPC: [ link extern ] /
Eu am vrut sa rezolv mai repede si am dat mesaj pe FB lor privat. Si din aceasi zi au dat bice sa vada ce si cum. Da-le mesaj, de cand ai trimis sesizarile (mai ales daca au depasit termenul ala de 30 de zile pt raspuns). Cu legalul daca e, alta poveste.
Sin punct de vedere legal nu există termenul de 30 de zile pentru a primi un răspuns.
Adevărat că ORDONANŢĂ nr.27 din 30 ianuarie 2002 privind reglementarea activităţii de soluţionare a petiţiilor prevede:
,,Art. 8. - (1) Autorităţile şi instituţiile publice sesizate au obligaţia să comunice petiţionarului, în termen de 30 de zile de la data înregistrării petiţiei, răspunsul, indiferent dacă soluţia este favorabilă sau nefavorabilă.
(2) Pentru soluţionarea petiţiilor primite de la o altă autoritate sau instituţie publică, potrivit art. 6 alin. (4), curge un nou termen de 30 de zile.

Art. 9. - În situaţia în care aspectele sesizate prin petiţie necesită o cercetare mai amănunţită, conducătorul autorităţii sau instituţiei publice poate prelungi termenul prevăzut la art. 8 cu cel mult 15 zile. ''

DAR acest termen este prevăzut pentru autoritățile publice, aspect prevăzut în
Art. 1. - (1) Prezenta ordonanţă are ca obiect reglementarea modului de exercitare de către cetăţeni a dreptului de a adresa autorităţilor publice petiţii formulate în nume propriu. '' din același act normativ.

părerea mea este că urmare a unei sesizări A.N.P.C.-ul va rezolva problema, iar răspunsul acestora ar putea fi probă pentru o acțiune civilă (în caz că o considerați necesară).
cu respect,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspunsul unei institutii publice alexandroni alexandroni Va rog sa-mi spuneti in cat timp trebuie o institutie publica trebuie sa dea un raspuns la o solicitare scrisa si care este baza legala . Va multumesc (vezi toată discuția)
Reclamatie la primarie ion.escu ion.escu Va salut! Am depus la primarie o cerere la registratura, am numar de inregistrare. Care este perioada de timp dupa care legal trebuie sa primesc raspuns, de ... (vezi toată discuția)
Raspuns inspectie judiciara danaa1 danaa1 Daca justitiabilul depune o plangere la CSM privind incalcarea legii 303/2004 de catre un magistrat,iar CSM va trimite inspectia judiciara spre cercetare,in ... (vezi toată discuția)