avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Recuperare datorie persoana fizica
Discuție deschisă în Executare silită

Recuperare datorie persoana fizica

Am imprumutat , cu plata prin banca , suma de 2900 euro unei cunostinte acum 2 ani,am trimis somatie de plata prin executor ramasa fara raspuns, cat ma costa o actiune in justitie de recuperare ?
Cel mai recent răspuns: ionstroescu , utilizator 13:09, 15 Septembrie 2016
aveti un contract sau ce dovada aveti ca banii au fost imprumut ?
Buna ziua,
Va sfatuiesc sa consultati prevederile OUG 80/2013.
La suma de acolo ca trebui sa adaugati onorariul de avocat.
ATENTIE, daca nu aveti un act incheiat Contract de imprumut, chitanta, de mana, etc) cu persoana respectiva (scrisa sau macar semnata de acea prersoana) din care sa reiasa suma imprumutata discutati inainte cu un avocat ce e de facut si apoi apelati la instanta.
Am extrasul de cont prin care se confirma suma si scopul platii " imprumut" precum si martori.Doresc sa stiu cat ma costa in total toata tarasenia, adica taxe, onorariu avocat , executor etc.
onorariul de avocat il discutati direct cu avocatul pe care il alegeti, nu exista un onorariu standard
taxa de timbru este in jur de 750 lei daca mergeti pe pretentii, avand in vedere ca nu aveti contract
Buna ziua,
Taxa, v-am spus cum o calculati.
Onorariile difera de la un avocat la altul, executorii au fiecare onorariile lor.
Daca nu aveti un inscris si cu semnatura celui imprumutat va sfatuiesc sa discutati inainte cu un avocat. Este posibil sa aveti surprize.

Alte discuții în legătură

Onorariu consultatie juridica! noisette noisette buna dimineata! as dori sa stiu cam cat costa o consultatie juridica pentru o persoana fizica si cat costa o consultatie juridica pentru o persoana ... (vezi toată discuția)
Se poate face la notar act cum ca ii dai bani cuiva? dar nu e ... AlinaMaria23 AlinaMaria23 Se poate face la notar act cum ca ii dai bani cuiva? Dar nu e vb de imprumut. Vreau sa ii dau fratelui meu o suma pt apartament si face pe numele lui credit pt ... (vezi toată discuția)
Contract de imprumut intre doua persoane fizice buiavasi buiavasi buna dimineata1 as dori sa stiu care este tariful unui notar la incheierea unui contract de imprumut intre doua persoane fizice si cine suporta costul acestuia ... (vezi toată discuția)