avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 108 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... dilema cu ochelarii
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

dilema cu ochelarii

Buna ziua,
Am sa va povestesc in detaliu ca sa intelegi problema, astfel sa imi da-ti un sfat, poate o solutie.
Pe data 06.09.2016 am fost la un consult oftalmologic, la care nu mi s-a spus dioptria, am probat niste lentile au fost ok, am dat comanda de ochelari. Am semnat o foita contract de vanzare-cumparare in care scrie ce cumpar cele 2 rate, dar sus in dreapta unde ar trebui sa scrie dioptria pentru ochi (R,L) au scris altceva.
Aici este contractul [ link extern ]
Ieri, 15.09.2016, am primit ochelarii si am achitat jumatate din suma. Ochelarii au venit intr-un plic, iar pe langa ochelari era si reteta, adica ce a scos aparatul si dioptria scrisa de mana, dar precizez ca nu au fost scrise cu mine de fata cand am facut consultatia.
Din momentul cand am pus ochelarii pe ochi m-au deranjat, erau prea tari si ma ameteau. Le-am sesizat acest lucru, dar mi-au zis ca este normal. La 15minute de cand ii purtam ma durea capul ingrozitor, avem ameteli si senzatie de greata. Am mers la ei ca as vrea un alt control, fiindca eu cred ca ochelarii nu au dioptria corecta. Au refuzat un alt consult, pe motiv ca aparatul nu da gres, iar daca sunt nemultumit sa merg sa fac un consult la alt medic, iar ei pot sa imi schimbe dioptria.
Cat i-am vizitat au mai vazut si alti oameni nemultumiti cu diverse reclamatii.
Acum eu nu mai vreau ochelarii fiindca imi dau seama ca sunt neseriosi, ei refuza sa imi dea banii sau sa imi faca un alt consult. Am sunat la protectia consumatorilor si mi-au zis ca reclamatia impotriva unui medic nu este de competenta lor, iar banii ei nu pot sa ii recupereze.
Exista o solutie sa renunt la ochelari si sa imi recuperez banii ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: florinf69 , utilizator 16:55, 16 Septembrie 2016
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti sesiza Colegiul medicilor din judetul dvs., cu nr. de inregistrare/ data. Anexati copie dupa documentele pe care le detineti.
Se va face o ancheta si veti primi raspuns la sesizarea dvs.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din experienta proprie - am schimbat de vreo cateva ori ochelarii - va pot spune ca exista acea perioada de acomodare in care vi se pare ca nu vedeti bine, ca apar dureri de cap.
Incercati sa ii purtati o perioada mai lunga de timp si daca se mentin durerile de cap va duceti sa ii schimbe.
Mai am o intrebare, pe 27.09 eu ar trebui sa achit a2a rata, 385lei, asa cum scrie in contract.
Ar trebui sa ii platesc din moment ce nu doresc sa imi faca un alt control ?
Daca nu ii platesc se percepe dobanda, in cazul in care eu nu pot folosi acest bun voi fi obligat la plata dobanzii ?
Eu am mai incercat sa ii port, dar este insuportabil, mai mult de 10-15 minute nu ii pot tine, eu stiu ca exista o acomodare, dar ce simt eu e mult peste, nu e prima pereche de ochelari pe care o port.
Consultatia v-a facut-o un medic ? Daca da,trebuie sa va fi facut o reteta pe baza careia s-au facut ochelarii.Puteti verifica daca lentilele de la ochelari corespund cu dioptriile trecute pe reteta.
Exista centre de optica unde asa zisele consultatii se fac de catre angajati care nu sunt medici oftalmologi,situatie in care dioptriile se stabilesc cu un aparatul numit dioptron,sper ca nu am gresit denumirea.
Va spun din proprie experienta ca dioptriile stabilite cu aparatul sunt mai mari decat cele stabilite de medic prin incercari succesive cu lentile .
Si ,intradevar,la o prima purtare,orice ochelari de vedere par nepotrivitii ,urmand o perioada de acomodare a ochilor.Important este sa va asigurati ca diotriile stabilite sunt cele corecte ptr dvs si ca ochelarii comandati au acele dioptrii.
Consultatia nu a facuto un medic, ci un specialist pentru acel aparat, avea parafa pe plic.
Iar reteta nu mi-a dat-o pe loc, ca la ceilalti medici. Ci am primito odata cu ochelarii, tocmai asta incerc sa sesizez, ca nu mi s-a spus dioptria in momentul consultatiei. Deci ei puteau sa imi face ce ochelari au vrut apoi au adaugat un bilet de la aparat cu dioptria ochelarilor. Sunt foarte sigur ca ochelarii au dioptria care scrie pe reteata, dar reteta nu este pentru ochii mei.
Inca astept un raspuns daca pot sa renunt la ochelari si sa imi recuperez banii.

Alte discuții în legătură

Ochelari purtati un an de zile cu dioptriile lentilelor inversate menphis234 menphis234 Buna ziua, Anul trecut am fost la un magazin de ochelari cu o reteta de la medic. Mi s-au facut ochelarii dar se pare ca mi-au fost inversate dioptriile ... (vezi toată discuția)
Ochelari de vedere cu prescriptie gresita ionutfm ionutfm Buna ziua, Pe data de 4 aprilie 2018 mama mea a fost la o consultatie oftalmologica. In urma acestui control, s-a ales cu o pereche de ochelari progresivi ... (vezi toată discuția)
Buna, luna asta am fost la o clinica destul de renumita pentru ... Elennaaaa Elennaaaa Buna, Luna asta am fost la o clinica destul de renumita pentru schimbarea ochelarilor. Am făcut controlul, totul okei, doar ca optometristul, a greșit ... (vezi toată discuția)