avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 416 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Actiune civila-Neplata chirie si utilitati cf contract
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Actiune civila-Neplata chirie si utilitati cf contract

Buna ziua,
Am avut un chirias care a plecat cu cheia fara sa ma anunte si fara sa plateasca platile restante. L-am actionat in judecata si am cerut 3000 lei plata restantelor si 1000 de lei pe luna pana imi va inapoia cheia!...asta in mare ...daca va ajuta va dau toate detaliile...intampinare...raspuns la intampinare...a venit si ziua procesului in care mi s-a spus ca trebuie sa justific cu inscrisuri fiecare leut care il cer altfel actiunea se va respinge! Adica eu pagubitul sa adun hartiute si sume sa dovedesc ce am cerut! Nu se poate asa simplu? Asta e ce am cerut..despagubire..cu ce hartii dovedesc o desbagubire..asta e ce vreau!...Adica tot eu sunt pagubit si tot eu trebuie sa ma justific...la parat de ce nu cere sa arate ca a platit? Sa vedem cu ce hartii se justifica el !...Un sfat va rog! Multumesc
Cel mai recent răspuns: americanux , utilizator 14:57, 22 Septembrie 2016
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, toate sumele pe care le solicitaţi trebuiesc justificate, cu chitanţe, facturi...
Dv. trebuie să vă dovediţi pretenţiile, deoarece dv. sunteţi reclamantul, sarcina probei este a reclamatului.
Dar nu este greu, aduceţi o listă cu restanţele de la Asociaţia de Proprietari, depuneţi la dosar copie cu contractul de chirie unde este precizată chiria pe lună şi penalităţile de întârziere, chitanţe de la ANAF unde arătaţi că aţi achitat impozitul pe chirii, etc. toate constituie un prejudiciu pentru patrimoniul dv, cauzat de chiriaş.
Ultima modificare: Luni, 19 Septembrie 2016
Nicoleta Silvia Hulpus, Consilier juridic
Intr-adevar, cel care face o cerere in instanta este obligat sa-si dovedesaca pretentiile,asa ca, depuneti in instanta toate chitanele pe care le aveti, copii conforme cu originalul, veti obitne plata doar a sumelor pe care le puteti dovedi cu acte.
Multumesc frumos....eu am pus sumele asa de la mine...iar 1000 de lei care o pretind pana imi inapoiaza cheia cu ce ii justific?...adica e o suma pe care eu o vreau ca dauna morala...nu stiu cum sa-i zic...in fine...
Daca hartiile care le aduc nu bat exact la leu cu ce am declarat se respinge complet actiunea? Sau primesc macar suma care o dovedesc prin acte justificative?
nu se va respinge complet, se va admite pentru sumele pe care le puteţi dovedi.
puteţi încerca şi pentru daune morale, dar acelea dacă nu sunt temeinic dovedite, se vor respinge.

Alte discuții în legătură

Chirie apartament iulica2009 iulica2009 buna, dau in chirie un apartament si vreau sa fac contract la notar. As dori sa stiu cum se procedeaza...alte detalii de care trebuie tinut cont... (vezi toată discuția)
Sume intretinere - in urma unui proces Gelu_Q Gelu_Q Buna ziua, Pana in decembrie 2017 am avut un chirias pe care l-am evacuat cu ajutorul executorului judecatoresc. Dupa evacuare stiind ca nu isi platise ... (vezi toată discuția)
Acte necesare majorare pensie aliceppvc aliceppvc Pt majorarea pensiei de intretiere pt un minor ce acte trebuie depuse ???? Am consultat diferite site-uri care prezinta modele de actiuni de acest gen...In ... (vezi toată discuția)