avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Regulamentul intern si fisa postului...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Regulamentul intern si fisa postului...

1. Angajatorul modifica Regulamentul intern.
2. Salariatul, potrivit ccm, are dreptul de a-si negocia orice modificare a fisei postului.
3. Schimbarile din Regulamentul intern fac parte in mod automat si din fisa postului?
Cel mai recent răspuns: ContSters400311 , utilizator 13:57, 24 Septembrie 2016
Schimbarile din Reg.Intern nu fac parte din fisa postului.

Potrivit Codului Muncii, salariatul are obligatia de a respecta prevederile cuprinse in regulamentul intern, in contractul colectiv de munca aplicabil, precum si in contractul individual de munca

in Regulamntul intern se spune ceva de genul: " functia x" trebuie sa verifice daca y, z, k au echipament corespunzator", dar atributiile 'functiei x" sunt precizate in fisa postului. Are dreptul functia X sa refuze noua atributie de serviciu pe motiv ca ii modifica fara negociere fisa postului?
Ultima modificare: Vineri, 23 Septembrie 2016
Radamante, utilizator
Din ce ati postat dvs ca este mentionat in CCM reiese dreptul salariatului sa refuze noua atributie, intrucat nu a fost negociata cu angajatorul.

De asemenea, salariatul poate sesiza angajatorul cu privire la dispoziţiile regulamentului intern, în măsura în care face dovada încălcării unui drept al său.

Va multumesc.
Radamante a scris:

in Regulamntul intern se spune ceva de genul: " functia x" trebuie sa verifice daca y, z, k au echipament corespunzator", dar atributiile 'functiei x" sunt precizate in fisa postului. Are dreptul functia X sa refuze noua atributie de serviciu pe motiv ca ii modifica fara negociere fisa postului?


Cf art 242,lit a, Codul Muncii:
Regulamentul intern cuprinde cel putin urmatoarele categorii de dispozitii:
a) reguli privind protectia, igiena si securitatea in munca in cadrul unitatii;

In acest context, in Regulament s-a introdus cel mai probabil o prevedere cf careia "functia X" ,mai exact angajatul ce ocupa functia , are competenta necesara de a verifica daca echipamentul este corespunzator. Acest fapt nu este de natura a produce o modificare in fisa postului.

Alte discuții în legătură

Sunt remunerata in acord. pentru activitatea 'x' am 1leu. firma ... cj20avo cj20avo Sunt remunerata in acord. Pentru activitatea \'x\' am 1leu. Firma se angajeaza intr-un nou contract,unde pe langa activitatea \'x\' mai am sa fac un lucru in ... (vezi toată discuția)
Refuz semnare fisa post icalota icalota Poate un salariat sa refuze semnarea fisei postului revizuita cu retragerea unor sarcini atribuite unui alt salariat care a fost nou angajat? Mentionez ca prin ... (vezi toată discuția)
Aptitudini profesionale petrulili petrulili Angajatul, a fost internat la psihiatrie in luma mai, iar in august se doreste intoducerea de atributii de relatii cu publicul, desi angajatorul a fost anuntat ... (vezi toată discuția)