avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Nu trebuie sa am sold in casa la valuta la sfarsit de ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Nu trebuie sa am sold in casa la valuta la sfarsit de an?

Buna ziua,

Suntem un SRL care se ocupa de comert cu ridicata iar, in timpul anului colegii pleaca in strainatate in deplasare si le dam avans in valuta. Mentionam ca nu folosim banii din casa decat pentru a ii da colegilor cand merg in deplasare. Nu se efectueaza plati in valuta cash si nici incasati, decat din/in contul bancar.
Mai este valabila regula ca la sfarsit an trebuie sa inchidem soldul in valuta care apare in casa( contul 5314)?
Multumesc anticipat pentru raspuns.

O zi buna!
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 12:21, 29 Septembrie 2016
Nu exista o astfel de restrictie. Asa cum ii tineti in cursul anului puteti si la sfarsitul anului. Valuta se inventariaza ca si numerarul in lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare factura externa barbutadddddddddddddd barbutadddddddddddddd As dori ajutor legat de modul de inregistrare a facturilor externe platite in cash : 1-inregistrarea fact.externe ,se efectueaza pe ac.situatie ca si a fact ... (vezi toată discuția)
Deplasare externa avans nicolpa nicolpa Unul dintre salariati pleaca in delegatie in Germania.I se da avans dar banii nu-i ajung si cheltuie din banii proprii. 542=5314 2000 EUR Ce note se fac mai ... (vezi toată discuția)
Operatiuni de trezorerie-decont valutar extern irinuka2005 irinuka2005 Buna ziua Va rog daca aveti amabilitatea sa-mi spuneti: Daca un salariat care pleaca in deplasare externa(Bulgaria) si nu primeste avans , iar la ... (vezi toată discuția)