avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contractul de comodat si inregistrarea la Finante
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contractul de comodat si inregistrarea la Finante

Buna dimineata,
Va rog sa imi spuneti daca proprieatrul unui apartament doreste sa dea in folosinta gratuita acest apartament unei persoane pe o anumita perioada, cum trebuie sa procedeze cu privire la incheierea contractului de comodat? Trebuia inregistrat undeva acest contract?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 10:57, 7 Aprilie 2018
Constractul de comodat nu se inregistreaza la ANAF (nu se percepe impozit pe venit).
Nu trebuie inregistrat nicaieri pentru ca nu obtineti venituri.
nu, pentru ca este cu titlu gratuit
dar in caz de control a celor de la ANAF este valabil in caz ca nu are stampila notarului ?
ANAF-ul nu are legatura. Contractul de comodat se incheie cu titlu gratuit. Nu percepeti niciun ban ( teoretic ). Daca veti percepe o suma de bani pt acordarea apartamentului - incheiati contract de imprumut si inregistrati-l la ANAF.

Alte discuții în legătură

Contract comodat pizzavenetia pizzavenetia In luna ian 2016 am deschis un nou punct de lucru in baza unui contract de comodat. Mentionez de asemenea ca, punctul de lucru se afla la parterul unei vile, ... (vezi toată discuția)
Contract comodat alina2285 alina2285 Buna ziua. As vrea sa ma sfatuiti si pe mine cum pot incheia un contract de comodat. Practic vreau sa inchiriez un apartament si sa fac un contract dar care sa ... (vezi toată discuția)
Contract inchirere alexamadalina alexamadalina Buna ziua, Detin un apartament si sunt interesata sa-l inchirez.Va rog sa-mi spuneti ce contract pot face cu chiriasul pentru a fi valabil in instanta in ... (vezi toată discuția)