avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1551 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Firma noua, TVA refuzat, apoi imi cer TVA (si) din ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Firma noua, TVA refuzat, apoi imi cer TVA (si) din incasari

Va spun punctul ce s a intamplat, rog un pic de ajutor ca nu mai inteleg nimic.

- firma nou infintata in mai
- in august am atins plafonul de 220.000 lei, am solicitat tva.
- suntem chemati la anaf ptr interviu in vederea acordarii tva.
- suntem refuzati ( din cate am vazut pe net, 90% patesc la fel ) fara vreo motivare in clara, am primit o notificare in care se insira toate motivele posibile. Asociatul si admin nu au istoric in vreo alta firma sau legaturi cu alte firme (de nici un fel ).
- ne intereseam si ni se spune ca facturam in continuare fara tva, practic nu vom putea sa deducem tva ul platit la furnizori.
- acum (oct) aflu cu stupoare de la anaf ca trebuie sa completez nu stiu ce formular si sa le vars 20% din incasari, tva gen...

I am si intrebat, pai cum, cum sa va dau tva daca nu sunt platitor? Si bine, eu raman ca prostul sa platesc tva la furnizori si sa platesc si tva la vanzare? Am mai cerut o parere si imi spune ca, cf legii, odata cu atingerea plafonului trebuie sa imi dea tva, punct.

Alte pareri va rog?
Cel mai recent răspuns: infoconsult , Consultant fiscal 13:50, 11 Octombrie 2016
asa e..
trebuie sa colectati tva si sa-l declarati prin formularul 311, dar atentie facturile nu vor fi cu tva.. paradox nu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Formular 088 ilmir1 ilmir1 bun ziua Anul trecut am schimbat administratorul firmei adica nu mai este sotia sunt eu. Astazi am primit de la ANAF o notificare ca trebuie sa depun ... (vezi toată discuția)
Pfa norma de venit - depasire plafon tva ic-pfa ic-pfa Datele problemei: - sunt PFA pe norma de venit inscris in ROI deci implicit inregistrat in scopuri de TVA pentru servicii intracomunitare - prestez servicii ... (vezi toată discuția)
Facturare servicii intracomunitare nymphelav nymphelav Buna seara, Am si eu cateva intrebari daca poate sa ma ajute cineva pentru ca nu am reusit sa gasesc un raspuns pertinent pana acum. Am un SRL infiintat ... (vezi toată discuția)