avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Cum ataci un Ordin de Ministru in parte, in privinta ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Cum ataci un Ordin de Ministru in parte, in privinta anumitor nereguli din acesta

Buna ziua,
Am cateva intrebari:

1. Cui te adresezi cu o plangere de atacare a unui Ordin de Ministru in cadrul unui Minister, conform Legii 554/2004, si cam ce ar trebui sa contina/sau cum ar trebui formulata pentru sesizarea unor nereguli. Si daca exista un termen la asa ceva.
2. Competenta instantei este Tribunalul sau Curtea de Apel?
3. In ce cazuri se poate cere suspendarea unu Ordin de Ministru, bineinteles dupa contestarea acestuia!?( am citit legea, doar ca nu cunosc aplicabilitatea ei... As dori mai pe inteles.) ...si care este termenul?! Se poate cere in instanta imediat dupa plangere? Care este procedura dupa ce se cere suspendarea ordinului in instanta ( Ma refer ca timp/termen)

Sper ca am formulat bine ce voiam sa intreb. De altfel, va rog sa ma corectati.
Multumesc,
Ultima modificare: Marți, 11 Octombrie 2016
Edvinn, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 16:09, 31 Octombrie 2016
Mai întâi vă rog să îmi spuneţi dacă este publicat în Monitorul Oficial.
Da, este publicat in M.O. din septembrie 2016
Ultima modificare: Marți, 11 Octombrie 2016
Edvinn, utilizator
1. Plângerea prealabilă formulată împotriva ordinului în discuție se adresează ministerului și poate fi formulată oricând. Ea trebuie să conțină motivele pentru care dvs. considerați că ordinul vă vătămată într-un drept al dvs. ori într-un interes legitim.

2. Dacă veți fi nemulțumit de răspunsul pe care îl veți primi la plângerea prealabilă, vă puteți adresa cu o cerere de chemare în judecată la curtea de apel de la domiciliul dvs. sau la cea de la domiciliul pârâtului.

3. Puteți solicita suspendarea executării ordinului imediat după ce formulați plângere, în temeiul art. 14 din Legea nr. 554/2004 și, deci, pentru motivele arătate în cuprinsul acestui articol (în cazuri bine justificate şi pentru prevenirea unei pagube iminente).
Inca o intrebare:
Daca obiectul principal al cererii il constituie *discriminarea*, considerand ca sunt vatamat in acest sens, cu documente justificative, ... ar mai trebui sa adaug ceva la plangere cat si in instanta ca sa scot in evidenta acest lucru!?
Pe langa Ordonanta 137/2000 rep. 2014. cu privire la sanctionarea tuturor formelor de discriminare cat si Petitie la CNCD cu privire la acest fapt, cea din urma fiind o fapta contraventionala in cazul in care se gaseste acest lucru.
Iar cererea prin care se cere suspendare executarii ordinului de ministru, in cat timp se judeca?
Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 12 Octombrie 2016
Edvinn, utilizator
Edvinn a scris:
Daca obiectul principal al cererii il constituie *discriminarea*, considerand ca sunt vatamat in acest sens, cu documente justificative, ... ar mai trebui sa adaug ceva la plangere cat si in instanta ca sa scot in evidenta acest lucru!?

Nu vă pot ajuta cu un răspuns întrucât nu ştiu nimic despre situaţia de fapt şi despre actul normativ pe care urmează să îl atacaţi.


Edvinn a scris:
Iar cererea prin care se cere suspendare executarii ordinului de ministru, in cat timp se judeca?

Nu există o perioadă prevăzută de lege în care instanţa să fie obligată să soluţioneze cererea de suspendare a executării. Teoretic, orice cerere de suspendare se soluţionează de urgenţă. Practic, perioada în care aceasta este soluţionată depinde de volumul de activitate al instanţei care o soluţionează.

Alte discuții în legătură

Dupa o plangere prealabila ... ce fac ? loara123 loara123 am mai discutat pe acest forum pe aceasta problema insa am nevoie de putina indrumare. Deci, am fost data jos de pe functia de sef serviciu, urmare a OUG, fara ... (vezi toată discuția)
Suspendarea unui act administrativ multescu99 multescu99 Introducerea unei actiuni de suspendare a unui act administrativ suspenda automat executarea acelui act administrativ sau suspendarea intervine numai in ... (vezi toată discuția)
Suspendare masura itm smeagull smeagull Buna ziua, Am primit un proces verbal de control de la ITM, cu masuri de executat. As vrea sa contest pe unele dintre ele. Intrebarea este daca o contesatie ... (vezi toată discuția)