avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cheltuieli judiciare catre stat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cheltuieli judiciare catre stat

Buna dimineata,
Daca am facut plangere la judecatorie pentru neurmarire/netrimitere in judecata impotriva ordonantei de clasare a prim-procurorului, trebuie sau nu sa achit cheltuielile judiciare date in baza art.275 al.2 si al.5 CPP?
Ultima modificare: Miercuri, 12 Octombrie 2016
pitic1991, utilizator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 15:42, 12 Octombrie 2016
Buna dimineata,
s-a dat solutie la plangerea dvs.?
am avut 2 plangeri, la una s-a dat solutie, respingere ca nefondata si am fost obligata la plata cheltuielilor catre stat art 275 al.2 iar alta este inca pe rolul instantei.
Articolul 275 - Plata cheltuielilor avansate de stat în celelalte cazuri
Alin.(2) În cazul [...] introducerii unei contestaţii sau oricărei alte cereri, cheltuielile judiciare sunt suportate de către persoana căreia i s-a respins [...], contestaţia sau cererea.

Pare destul de clar de ce s-a procedat asa !
Nu am precizat ca am primit cheltuieli judiciare catre stat conform art 275 al 2 si 5 de la parchet, despre acestea e vorba, trebuie sau nu sa le achit daca am atacat ordonanta de clasare.
In masura in care, acele cheltuieli judiciare avansate de stat, se vor dispune in sarcina dvs prin ordonanta sau prin incheiere, atunci trebuie sa le achitati (dupa cum am scris si mai sus).

Alte discuții în legătură

Art. 275 alin. 2 noul cod de procedura penala alecucarmen alecucarmen Buna ziua! As dori o indrumare in legatura cu o Incheiere judecatoreasca. Am contestat in instanta Rezolutia de NUP data de un procuror al Parchetului de pe ... (vezi toată discuția)
Inceperea judecății Narcisa_ Narcisa_ Parchetul a emis ordonanta de clasare, iar judecatorul de camera preliminara a desfintat ordonanta (art. 341 cpp) în vederea completării urmăririi ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli judiciare UNGUREZECHIL UNGUREZECHIL In urma exercitarii dreptului de a depune plangere potrivit art.340 C.p.p, , in calitate de petent ,Curtea de apel ca instanta de fond , nu numai ca a respins ... (vezi toată discuția)