avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Impozitul retinut la sursa 3% la colectare deseuri
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Impozitul retinut la sursa 3% la colectare deseuri

Buna ziua
Am urmatoarea situatie: sunt o firma cu cod caen 4677 Comert cu ridicata al deseurilor si resturilor, platitoare de TVA, Impozit pe Profit si as dori sa achizitionez fier vechi de la o alta societate comerciala si sa-l vand la diversi clienti persoane juridice.
Intrebarea este urmatoarea:
Firma mea plateste 3% impozitul retinut la sursa pentru Fondul de Mediu?
Cel mai recent răspuns: Komkao Consulting , Consultant protectia mediului 22:32, 14 Octombrie 2016
Daca societatea de unde vreti sa achizitionati deseurile metalice are calitatea de generator trebuie sa-i retineti prin stopaj la sursa 3% din valoarea deseurilor si sa-l platiti catre AFM pana pe 25 luna urmatoare achizitiei.
Daca societatea comerciala respectiva nu e generator ci colector de deseuri, nu tb. sa-i retineti 3%.
Diversii clienti persoane juridice carora doriti sa le vindeti deseurile trebuie sa aibe autorizatie de mediu pt. preluarea deseurilor respective.
Ultima modificare: Vineri, 14 Octombrie 2016
Komkao Consulting, Consultant protectia mediului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa colectare si valorificare deseuri reciclabile igeorge igeorge Buna ziua Am infiintat un PFA avand ca activitate principala Comert cu ridicata al deseurilor si resturilor cod CAEN 4677, neplatitor de TVA. Va rog sa-mi ... (vezi toată discuția)
Vanzare fier vechi adinaelena adinaelena Buna ziua O firma de constructii care din demolarea unei cladiri rezulta fier vechi pe care vrea sa-l vanda ce cod caen trebuie sa aiba in actul ... (vezi toată discuția)
Fondul pentru mediu jacquelline jacquelline In cazul vanzarii de fier vechi, cine plateste cei 3% la Fondul pentru Mediu? Daca vand fierul unei societati care are autorizatie de mediu doar pentru comert ... (vezi toată discuția)