Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Opțiuni juridice și fiscale privind recuperarea creanțelor. Lectori: Schoenherr și Asociații. Joi, 28 Octombrie, ora 11:00. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Data depunerii dosarului privind acordarea pensiei ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Data depunerii dosarului privind acordarea pensiei pentru limita de varsta

Buna ziua,

Va rog, cand se depune dosarul la Casa de pensii in vederea pensionarii pentru limită de vârstă fara reducerea varstei standard de pensionare: in ziua implinirii varstei prevazute de lege sau la o zi dupa?
De exemplu: barbatii pot depune dosarul de pensionare fara a se respinge la 65 de ani sau la 65 de ani si o zi.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 14:36, 13 Octombrie 2016
Incepand cu ziua indeplinirii conditiilor de varsta si stagiu minim.

Legea 263/2010

Articolul 103

(2) Cererea de pensionare, impreuna cu actele prin care se dovedeste indeplinirea conditiilor prevazute de prezenta lege, se depune, incepand cu data indeplinirii acestor conditii,
dijmarescu a scris:
Va rog, cand se depune dosarul la Casa de pensii in vederea pensionarii pentru limită de vârstă fara reducerea varstei standard de pensionare: in ziua implinirii varstei prevazute de lege sau la o zi dupa?

În oricare din aceste două zile. Dar atenție, dosarul se depune începând cu ziua în care persoana îndeplinește, cumulativ, condiția privitoare la împlinirea vârstei standard de pensionare și pe cea referitoare la realizarea stagiului minim de cotizare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata partiala Emilia Tofan Emilia Tofan Am un angajat care doreste sa se pensioneze anticipat. Indeplineste conditiile de varsta si stagiu de cotizare asa cum sunt prevazute de legea 19/2000. ... (vezi toată discuția)
Vârsta minima si cotizatia realizata Natalbanat Natalbanat La vârsta de 62 de ani si 2 luni si cu cotizatia realizata de 23 de ani si 7 luni, un barbat poate iesi la pensie? Multumesc anticipat pentru raspuns. (vezi toată discuția)
Putem sa trecem de la pensie de invaliditate la pensie anticipata? princz princz atat eu cat si sotul meu suntem in pensie de boala ,am dori sa stim care este varsta legala de a iesi in pensie anticipata?multumesc pentru raspuns anticipat. (vezi toată discuția)