avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca la doi angajatori, probleme cu unul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca la doi angajatori, probleme cu unul dintre ei

Am fost concediata pe motive nereale, am dat firma in judecata si am castigat. Pe perioada procesului am lucrat la alta societate cu un profil asemanator. Dupa reintegrare am primit salariile cuvenite, dar nu am vrut sa continui activitatea la societatea care m-a concediat si am demisionat. Este normal sa mi se ceara sa restitui salariile castigate in instanta, pe motiv ca am lucrat pe perioada procesului si ei nu trebuiau sa ma despagubeasca? Vor sa anuleze CIM in instanta si sa restitui banii cu titlu de suma nedatorata. Legea muncii nu interzice sa ai CIM in mai multe locuri. Pe perioada procesului din ce traiam? Acum nu vreau sa renunt la al doilea loc de munca, dar nici ceilalti nu vor sa-mi inheie CIM ci sa-l anuleze in instanta.
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 08:26, 29 Octombrie 2016
Buna seara,
Va dati demisia si basta
Cat despre a va solicita sa restituiti salariile .... va sfatuiesc sa va angajati un avocat care sa va ajute. Aveti mari sanse sa castigati.
Orice salariat are dreptul de a muncii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (art. 35 alin. (1) din Codul muncii ).
Fac exceptie de la aceste prevederi situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

Codul muncii nu face distinctia intre diferitele tipuri de contracte de munca care pot fi incheiate de o singura persoana si nici nu limiteaza numarul contractelor de munca incheiate de o singura persoana, astfel incat acestea pot fi, dupa caz, cu norma intreaga sau cu timp partial, pe perioada nedeterminata sau pe perioada determina, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator.

In speta, o persoana poate incheia un c.i.m. cu un alt angajator chiar daca mai are un c.i.m. cu norma intreaga incheiat cu o alta persoana fizica sau juridica.
Mi-am dat demisia, dar nu m-am dus sa lucrez pe perioada preavizului pentru că mi-am depus si cerere de CO, care ulterior nu a fost aprobata. După 4 zile am primit avertisment sa ma prezint la lucru, apoi am fost data in judecata...
Pentru ce ati fost actionata in judecata ?
Cum sa va ceara inapoi drepturile salariale care vi le-a platit de la momentul concedierii pana la reintegrarea efectiva? Instanta i-a oligat prin hotarare definitiva si executorie sa va plateasca aceste drepturi. Nicio alta hotarare judecatoreasca, intr-un proces separat, nu poate anula prima hotarare pentru ca intervine exceptia autoritatii de lucru judecat.
Asadar bine ca v-ati dat demisia si ca ati scapat de ei. Sa nu restituiti niciun ban inapoi.

Alte discuții în legătură

Poti avea serviciu cand esti in litigiu de munca? iosif.kramar iosif.kramar Buna seara, Am proces in toamna anului viitor, litigiu de munca. Am cerut reancadrarea la fosta mea banca. Insa pana atunci as vrea sa lucrez, daca voi gasi ... (vezi toată discuția)
Reintegrare după hotarare judecatoreasca CML_KMY CML_KMY Am fost concediata pe motiv ca societatea a facut reorganizare si postul mi-a fost desfiintat. Am demonstrat in instanta ca reorganizarea nu a fost reala, am ... (vezi toată discuția)
Reintegrare in munca si demisie ulterioara Antimis Antimis Am fost demis [u]nemotivat,[/u] pe criteriul necorespondentei profesionale (art. 61 alin. d) din Codul Muncii). Contractul Individual de Munca a incetat pe 15 ... (vezi toată discuția)