Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
Asociatia va propune efectuarea unei expertize judiciare la termenul urmator pentru a se stabli daca pretul pentru izolatie este justificat
asociatia m-a dat in judecata pentru plata cota parte la o lucrare de izolatie acoperis dar am facut adresa la inspectoratul de stat in constructii si in urma controlului s-a stabilit ca nu au autorizatie de construire si nici proiect pentru schimbarea materialelor de la bitum la spuma poliuretanica, Am invocat art. 11 legea 50/1991 alin. 1a+h3 şi Ordinul 839/2009 art.18 alin.4+5. In acest caz mai are sens o expertiza judiciara ? Am cerut primariei sa blocheze orice intentie de a intra in legalitate din partea asociatiei pe durata procesului.
Din moment ce lucrarea s-a efectuat in luna 9/2014 fara autorizatie si fara proiect am cerut sa instantei sa se anuleze de la plata suma respectiva. In plus asociatia a montat burlane noi in dreptul bailor fara acordul celor invecinati direct (a se vedea legea 230/2007 art.41) si nici carte tehnica nu au.
Doresc sa stiu daca pot cere instantei sa nu se efectueze expertiza judiciara pentru o lucrare fara autorizatie ?
Daca totusi se va realiza, expertiza va lua in calcul si aprobarile necesare sau numai evaluarea tehnica si financiara ?
A se vedea si
ART. 17 HG 1588/2007
(1) Comitetul executiv al asociaţiei de proprietari are următoarele atribuţii:
….
l) asigură completarea la zi a cărţii tehnice a construcţiei;
LEGEA 230/2007 ART. 30
(1) Comitetul executiv, reprezentat de preşedintele asociaţiei de proprietari, are următoarele atribuţii:
……
l) asigură completarea la zi a cărţii tehnice a construcţiei;
legea 10/1995 art.17
3) Proprietarii construcţiilor au obligaţia să păstreze şi să completeze la zi documentaţia tehnică privind urmărirea comportării în exploatare şi intervenţii asupra acestora. Prevederile din cartea tehnică a construcţiei referitoare la exploatare sunt obligatorii pentru proprietar, administrator şi utilizator. În cazul asociaţiei de proprietari, cartea tehnică a construcţiei se păstrează şi se completează la zi de către administrator. La înstrăinarea construcţiei, cartea tehnică se predă noului proprietar.
art. 13(4) HG1588/2007
(4) Unităţile care au administrat clădirile şi sunt deţinătoare a cărţii construcţiei au obligaţia de a o preda asociaţiilor de proprietari, iar acolo unde aceasta nu mai există, să o reconstituie pe cheltuiala proprie.
~ final discuție ~