avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... echipament securitate si sanatate
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

echipament securitate si sanatate

Buna ziua,
In cazul unui call center, unde exista contact cu calculatorul 8h/zi, angajatorul este obligat sa asigure angajatilor sai contralele medicale necesare ( auditiv , oftalmic) .
In cazul in care , in urma controlului medical , se decide ca angajatul trebuie sa parte ochelari de vedere, acesta este considerat echipament necesar muncii iar angajatorul suporta costul lor ??
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:41, 25 Octombrie 2016
In cazul prezentat, ochelarii de vedere pentru a fi considerati si ochelari de protectie pentru lucrul in fata ecranului de vizualizare (ecran calculator) sunt prevazuti cu lentile speciale (pentru vedere, cu dioptrii si pentru protectie, cu filtre special). Acest gen de ochelari sunt considerati echipamant individual de protectie, se poarta numai in timpul programului de lucru si angajatorul are obligatia sa il asigure angajatilor in mod gratuit.
Pe aceasta tema gasiti mai multe comentarii aici: www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare ochelari conform hg 1028/2006 marianadavid marianadavid Buna seara, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: o societate cu activitate de birou doreste sa deconteze angajatilor bani pentru acordarea de ... (vezi toată discuția)
Decontare ochelari Daniela niculita Daniela niculita Buna ziua! Lucrez pe funcția de casier la un CAR Pensionari este o unitate non profit, după un control la doctorul oftalmilog mia dat reteta sa imi fac ... (vezi toată discuția)
Oftalmologie Loredana Moldovan Loredana Moldovan Lucrez pe ghișeu la bancă cam 10 ore/zi , la calculator evident ... Intrebarea mea este: există lege pt a obliga angajatorul sa suporte costul lentilelor cu ... (vezi toată discuția)